13.11.2012, 22:38:39
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Eh, un mic pacat cum ar fi credinta in homeopatie merge pe langa ditamai lista de virtuti, nu?
L-am mai invitat, daca nu ma insel, pe dl. "antiecumenism" sa analizeze problema homeopatiei a carui fan se pare ca este (atunci cand este convenabil) insa nu s-a ajuns nicaieri, adica ma rog, pentru cine considera ca un copy/paste de pe google este un rezultat..
Capacitatea de a gandi cu capul propriu (nu cu bostanul altora) se pare ca nu e pe lista de virtuti a crestinului ortodox "fashion".
|
-da domnule am studiat problema homeopatiei si nu sunt deloc fan,si trebuie sa zic ca ai avut dreptate
Homeopatia – cădere din dreapta credință. Medicamentul homeopat – o materie “vrăjită”
http://carteromaneasca.wordpress.com...terie-vrajita/
“ Homeopatia se bazeaza pe convingerea ca exista un Dumnezeu impersonal, alcatuit dintr-o substanta accesibila noua, caci substanta Lui dumnezeiasca este aceeasi cu cea a creaturilor Sale. Spre deosebire de homeopatie, Ortodoxia propovaduieste un Dumnezeu Personal, Proniator si diferit de creaturile Sale, unirea cu acestea avand loc numai prin Fiul Sau intrupat si prin harul necreat. Homeopatia sustine ca energia lui Dumnezeu este acelasi lucru cu substanta Lui, facand astfel din El un dumnezeu impersonal, de a carui substanta omul se poate impartasi. Ortodoxia invata ca omul se poate impartasi numai de harul dumnezeiesc necreat (energiile dumnezeiesti), iar nu si de substanta Lui (fiinta dumnezeiasca).
Homeopatia priveste omul si lumea holistic, toate fiind de aceeasi substanta cu Dumnezeul impersonal, din care se varsa o substanta care sustine viata. Tulburarea curgerii acestei substante dumnezeiesti provoaca boala. Kent, urmasul lui Hahnemann, spune: “Aceasta substanta este supusa schimbarilor, adica poate sa curga in ordine sau dezordine, poate sa fie bolnava sau normala.”
HOMEOPATIA între magie și Ortodoxie
http://carteromaneasca.wordpress.com...-si-ortodoxie/
"Pentru Hahneman, Confucius a fost superior lui Hristos, pe care îl considera “sentimentalist înflacarat”
De asemenea, din manualele homeopate mai aflam ca Hahnemann a avut strânse legaturi cu misticismul si cu spiritismul, iar despre ideile lui religioase se stiu eu claritate, urmatoarele: “Hahnemann a fost theist, adica credea într-o religie naturala”. Parerea lui a fost ca învatatura lui Confucius a fost superioara fata de cea a lui Hristos, pe care îl caracteriza ca “sentimentalist înflacarat”. Credea ca exista o strânsa legatura între fiinta suprema si actiunea medicamentelor. A fost un iubitor fanatic al religiei spiritiste, de aceea a ajuns sa dea pacientilor sa miroase substante foarte puternic dinamizate ca sa se trateze. Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost mason, iar radacinile homeopatiei se afla în misticism."
|