Noi suntem creatia lui Dumnezeu si raportul dintre Creator si Creatia Sa (sa nu spunem creatura, pentru ca are aproape exclusiv, sens peiorativ) este in favoarea Creatorului. Noi, cei creati, nu putem sa intelegem intotdeauna si in totalitate actiunile lui Dumnezeu. Si nici nu cred trebuie. (Oricum, la Dumnezeu nu se ajunge cu mintea; ca dovada ca Sfintii, cei care – in viata de pe poamant - au avut o adevarata relatie cu Dumnezeu, au fost si oameni cu carte, oameni luminati : Sf. Apostol Pavel, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Nectarie Taumaturgul etc. dar si oameni simpli, obisnuiti: Sf. Petru, Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabi, Sf. Siluan Athonitul). Adevarul nostru este trecator. Adevarul lui Dumnezeu este vesnic. Iar Cuvantul lui Dumnezeu este ziditor. <<Cunoasterea e de doua feluri: exista o cunoastere despre (ceva sau cineva), si exista o cunoastere a (ceva sau cineva). Desi aceste doua cunoasteri se confunda usor in mintile noastre, ele se deosebesc in mod fundamental. Cunoasterea despre Dumnnezeu poate fi dobandita prin carti sau chiar prin revelatii, sau pur si simplu din studiul naturii, cum observa deja Platon. Dar cunoasterea lui Dumnezeu nu poate fi dobandita in afara unei relatii personale cu El.>>(citat din articolul „Teologia Sfantului Siluan Athonitul”, Ioannis Zizioulas, Mitropolit al Pergamului, preluat de pe
www.crestinortodox. ro , 11 mai 2012). Noi trebuie sa devenim oameni adevarati, asa cum Mantuitorul Hristos a fost: Om adevarat (adica, fara pacate), asa cum ne-a creat Dumnezeu. Discutia noastra despre soarta acestor copii (avortati sau care mor nebotezati din diverse motive) cred ca are o singura finalizare: batutul pasului pe loc. Si sunt convinsa ca nu este deloc ziditoare. Cred ca trebuie sa ne constientizam pacatele, sa ne spovedim, sa incercam sa traim crestineste, sa-L iubim pe Dumnezeu, sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, sa ne iubim vrajmasii.... Cate avem de iubit, de facut, de iertat, de trait!! Sa ne vedem barna din ochi si sa nu incercam sa scoatem paiul din ochiul aproapelui....Si sa fim siguri ca Dumnezeu nu este nedrept, pentru ca Dumnezeu este Iubire.