Subiect: Salvati Romania!
View Single Post
Vechi 14.11.2012, 11:52:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Am vazut niste reportaje care m-au lasat "interzis", in sensul ca unii isi fac bunkere pentru a se feri de ceea ce cred ei ca urmeaza. De parca Dumnezeu ar tine cont de faptul ca "prostul" cuteaza sa se ia la intrecere cu El...
Eu cred ca ai inteles gresit care e problema si cred ca si perspectiva ta asupra lui Dumnezeu este gresita.

Ai probabil impresia ca Dumnezeu este un fel de zeitate furioasa, pusa pe distrugere si nimeni nu scapa, indiferent ce face.

Nu asa stau lucrurile - istoria are capriciile ei, la mijloc fiind pacatele oamenilor.
Dumnezeu nu loveste indiscriminat dar vrand nevrand viata te pune in situatia de a trai in mijlocul Sodomei, ca Lot de exemplu.

In unele situatii, Dumnezeu intervine miraculos si salveaza pe cei alesi.
In altele, omul este lasat la socoteala lui si daca se pricepe sa citeasca semnele vremurilor, se pregatese pentru ce urmeaza.

Nu apocalipsa Mayasa sau alte abureli asemenea, ci pentru perioada istorica tulbure in care traieste.

In Ucraina si Moldova milioane au murit de foame intr-o singura iarna, pentru ca toata hrana le-a fost confiscata de comunisti.

Ar fi fost o fapta nesocotita si o sfidare la adresa lui Dumnzeu, sa ascunda din timp, mancare?

Citat:
Traim un timp unic in felul lui, un timp care ar putea fi sfarsitul unei istorii si inceputul alteia. Oare este un crestin (ortodox sau nu, chiar nu mai conteaza) care sa nu priveasca spre Dumnezeu in aceasta perioada? Nu ma refer la teama, nu ma refer la disperare, nu ma refer la lectii de supravietuire luate de pe discovery, ma refer la pasii care sa ne apropie pe toti mai mult de Dumnezeu.
Da, dar asta nu inseamna neaparat ca te va salva de moarte prin infometare.

Desigur, atat timp cat esti singur pe lume sa zicem ca nu ti se pare o perspectiva prea sumbra, dar daca ai o familie si copii si sa-i vezi cum se sting sub ochii tai, nu cred ca e imbucurator.

Si nu te grabi sa intelegi gresit poate, nu inseamna ca rugaciunea nu este necesara, dar si cum credinta fara fapte moarta este, nu inseamna ca daca iti faci un canon formal si banii ii cheltui pe ultimul model de televizor full HD, 53", LED, 3D, blabla, in loc sa pui nise mancare deoparte, Dumnezeu o sa te hraneasca miraculos ca pe Ilie dintr-o mana de faina timp de cativa ani.

Parintele Paisie, daca imi aduc aminte, zicea ca omul sa se gospodareasca pe langa casa, sa aiba una alta, ca vor veni vremuri in care nu va avea de unde sa le ia din alta parte.

Chiar si acum, lumea sta si mai mult ca niciodata pe marginea prapastiei, desi este poate cea mai prospera si imbelusgata perioada din istorie, dar din cauza lacomiei unora si a dorintei de stapanire si a aplecarii spre rautate, majoritatea se confrunta cu lipsuri si tot sistemul sta gata gata sa se prabuseasca catastrofic.

Desigur, fiecare lucru bun are extremele lui unde deja vorbim de ridicol, insa omul intelept stie sa le adune impreuna pe toate cele bune.
Reply With Quote