Citat:
Īn prealabil postat de ToaderValentin
Salutari, am si eu o intrebare: De ce exista mai multe planete? De ce Le-a facut Dumnezeu daca noi nu avem nici o treaba cu ele si nici nu ne foloseste la nimic. Noi traim pe o planeta numita "Pamant", de ce am avea nevoie de alte planete? Care sunt scopu lor? Se mentioneaza pe undeva in Biblie acest aspect?
|
Bine ati venit pe forum, stimate domn. Sunteti cumva geocentrist? Puneti-va, va rog, o intrebare simpla: ce inseamna "a fi in centru"? Inseamna, deseori, in sens figurat, a avea intaietate. Cind Cineva a facut o lucrare, nu e normal sa fie El in centru, nu doar la figurat, ci si la propriu? Adica, cum ar fi Pamantul, cu oameni cu tot (care nu suntem decit creaturi) in centrul a ceea ce a facut Dumnezeu?!
Inca ceva.
Numai faptul ca aici S'a intrupat, din Poporul Ales, si a inviat si de aici S'a inaltat Fiul, face Pamantul cu adevarat special. A spune ca Pamantul este deosebit prin aceea ca este in centru si/sau unic e cumva o foarte subtila gindire materiala. Pamintul e o planeta obisnuita, undeva intr-un brat al acestei Galaxii. Harul si voia lui Dumnezaeu sfintesc, intaresc, dau intaietate, etc. deopotriva in lumea materiala si spirituala, stimate domn. Pamintul nu e nici unic, nici central. Adica, nu dupa criterii materiale. Daca studiati ceva astronomie, imi veti da dreptate.
Cu bine.