View Single Post
Vechi 14.11.2012, 20:33:52
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
<< 1. Dacă presupunem că nu se mântuiește (fie pentru eternitate, fie până când parinții săi se pocăiesc), atunci inseamnă că Dumnezeu este nedrept. Fiind un suflet nou, ce vină are el pentru greșeala părinților? De ce să sufere chinuri groaznice in "focul veșnic", el făcând nimic rău?>>
Posibil raspuns la intrebarea nr. 1:
1. Nu stim daca sufletul unui copil avortat se mantuieste sau nu. Presupunerile sunt pagubitoare. Cateva raspunsuri se gasesc. Nu e bine sa ne lansam in tot felul de „teorii” pagubitoare, care cu siguranta ne smintesc. Intrebarile sunt necrestine. (Sau, mai corect spus, un crestin nu-si pune asemenea intrebari). Mantuitorul Iisus Hristos a suferit, fara sa aiba o vina a Sa. A suferit pentru pacatele tuturor oamenilor de la Adam pana la ultimul om care se va naste din femeie inainte de Judecata de Apoi. Oare acesti copii (care, de cele mai multe ori sunt condamnati la moarte, cu buna stiinta, chiar de catre parintii lor), sunt mai presus decat Fiul lui Dumnezeu care, pentru noi si-a noastra mantuire a fost batut, scuipat, batjocorit si rastignit? A murit, a coborat in Iad si a Inviat a treia zi dupa Scripturi! Oare, oricare dintre noi (plini de pacate, pentru ca „Toti oamenii sunt pacatosi”) este mai presus decat Mantuitorul Iisus Hristos?! Doar Mantuitorul Iisus Hristos trebuie sa se supuna voii lui Dumnezeu, sa accepte sacrificiul, noi trebuie sa primim totul de-a gata?? V-ati gandit ce suferinta a indurat Mantuitorul Iisus Hristos cand, rugandu-se in Gradina Ghetsimani, a asudat sange? "Si s-a facut sudoarea Lui ca niste picaturi de sange ce cad pe pamant" (Luca 22, 44).” <<Și mergând puțin mai înainte, a căzut cu fața la pământ, rugându-Se și zicând: „Părintele Meu, de este cu putință, treacă pe-alături de Mine paharul acesta!... Dar nu cum voiesc Eu, ci cum voiești Tu“. >>(Matei 26,39).
Suntem crestini?!
Raspunsul dumneavostra e clar: e o sminteala sa-ti pui astfel de intrebari. Ce spune Hristos? Daca ochiul tau te sminteste, scoatel. Asa ca, va recomand sa nu mai cititi topicul asta, ca sa nu va smintiti.

- "Oare, oricare dintre noi (plini de pacate, pentru ca „Toti oamenii sunt pacatosi”) este mai presus decat Mantuitorul Iisus Hristos?!"

Eu nam spus ca sunt mai presus decat Hristos. Eu am spus ca din compasiune pentru acele suflete, si din solidaritate cu ele, m-as duce si eu acolo daca ar fi adevarata conditia.
Reply With Quote