Citat:
În prealabil postat de AlinB
Depinde cat de inteligent administrezi situatia.
|
Mda! Cu alte cuvinte "Multumesc, Doamne, ca m-ai facut mai inteligent decat Tine!"
Ce vrei sa administrezi? Ce
stii sa administrezi? Aici nu e vorba de o perspectiva deja cunoscuta, ci de... voia lui Dumnezeu. Pe care n-o cunoastem. Noe era singurul care
cunostea voia lui Dumnezeu, dar nu-l lua nimeni in seama. Acum sunt doar "zvonuri", nicidecum pareri care sa ne puna realmente pe ganduri intr-o singura directie. De fapt, singura directie, dupa parerea mea, ar fi aceea de a ne lasa in voia lui Dumnezeu.
Citat:
Exista si prosti cu bani si bunkere si cu nevoia de a se da in spectacol - aceia fara doar si poate nu vor sfarsi bine.
|
Hai sa nu vorbim de laudarosi. Cand mergi dupa ciuperci, "scanezi" zone intinse, fara sa ai ceritudini ca gasesti ceva. Iar daca mai vrei si trufe, iti faci rost de un caine... inteligent. Este umitor cum lucreaza instinctul de supravituire. Inteligenta? Rahat cu perje! Smerenia si harul lui Dumnezeu tin si de foame si de frig si ne pazesc si de hoti, fiindca n-au ce sa ne fure!
Citat:
A se urmari serialele...
|
A NU se urmari serialele... fiindca ne trimit intr-o directie total gresita, ca si cum, am putea fi proprii nostri stapani!
Citat:
Iar fatalismul, categoric nu va fi de mai mare utilitate, ba chiar are un iz de iresponsabilitate.
|
Fatalism? Sfanta Evanghelie ti se pare fatalista? Pana la urma David ne spune "Fiecare vede că înțelepții mor, cum mor și cei neînțelepți și nebunii, și lasă altora bogăția lor."... In ciuda faptului ca suntem un popor mioritic si acceptam moartea ca si voia a lui Dumnezeu, noi suntem cei care... supravietuim in timp. Din orgoliu nu vedem "esenta" neamului nostru. Suntem mandri cand vorbim despre daci, ca si constiinta, dar ne dam frati cu fii lupoaicei...
Citat:
PS: Las-o mai moale cu obsesiile astea.
Nu am nimic cu tine.
|
Dincolo de acest "Las-o mai moale", care iti pune clar sub semnul indoielii "n-am nimic cu tine", as prefera de o mie de ori sa ai ceva cu mine, decat sa fii arogant in firea ta! Eu nu contez, nu pun la suflet si nu imi pasa daca tu ai sau nu ceva cu mine. Abordarea "dura", ca si cum... "stii tu", iar ce stiu sau nu stiu altii, e un semn evident de inferioritate fata de tine, e tocmai o dovada a lipsei de intelepciune.