View Single Post
Vechi 15.11.2012, 09:09:33
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de baracuda Vezi mesajul
..asta e alta poveste. Nu am spus nimic legat de faptul că știința binelui în faptă, învățat din Scriptură, ar fi lipsită de importanță. Doar spuneam că Dumnezeu a făcut omul și i-a dăruit taina mântuirii. Ori, asta nu are legătură cu locul sau condițiile în care te naști, de exemplu. Credeți dvs că un copil de chinez care trăiește în vârful muntelui într-o familie budistă nu beneficiază de mântuire? Evident că este un candidat la mântuire la fel de bun ca oricare dintre noi. Să nu uităm că noi am devenit creștin-ortodocși datorită unor călători greci. Iarăși să nu uităm că nu noi am inventat creștinismul.
Dreptul la mântuire îi este dat omului. Faptul că, prin cult, știm mai mult sau mai puțin despre asta, e altceva.
Agresivitatea dvs, care spune că cine nu s-a născut pe pământ ortodox este sortit pieirii în veci, este deplasată. Mântuirea este a tuturor. Suntem datori cu o viață, nu cu circumstanțele în care ne naștem și Dumnezeu nu limitează mântuirea decât la faptele oamenilor.
mantuirea este doar prin Hristos (asta apare in primul rand in Scripturi), iar Hristos este relevat in mod corespunzator doar in cadrul Bisericii ortodoxe.

cei care in timpul vietii lor nu au cunoscut Ortodoxia si totusi au fost oameni buni, vor mai avea o sansa, Dumnezeu le-o va da, El stie cum.
Reply With Quote