Citat:
În prealabil postat de catalin2
Poate vei afla acum sa Parintele Serafim Rose, aplicand aceste principii, a sustinut heliocentrismul si nu geocentrismul. In acest context sensul mesajului tau devine chiar comic. Cum nu-mi plac exagerarile celor ce au conceptii ecumeniste (doar a celor ce sunt si mai agresivi), nu-mi plac nici exagerarile (doar a celor ce au limbajul mai dur) celor ce au o intelegere mai mult stilista. Daca doar acet tip de mesaj il ai discuta mai bine cu alte persoane.
|
Iată conturându-se și pe "helio/acentristul teist", care face cu cosmogeneza/logia același lucru ca și cei pe care îi combate cu dârzenie, evolutioniștii teiști!
Același duh, dar plasat în alt domeniu științific!
Serafim Rose heliocentrist?:
"În concepția scriptural-patristică, Pământul, ca sălaș al omului, încununarea zidirii lui Dumnezeu,
este centrul universului.
Orice altceva, indiferent de explicația științifică a stării și mișcării sale prezente sau de imensitatea sa fizică în comparație cu pământul,
este un lucru secundar și a fost făcut întru folosul Pământului, adică al Omului."
Ieromonah Serafim Rose
(Și chiar și de ar fi fost Părintele heliocentrist, atunci el ar fi ieșit în această privință din consensul Părinților, cel pe care îl și propopăvăduia ca și criteriu al ortodoxiei. Deci nu pe dânsul stă și cade mărturisirea noastră. Asta așa, în paranteză)
Mai schizoid (să nu spunem -frenic!) pare și acest lucru: combătându-l pe Eugen 7 aici
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=68, unde acela aiura despre timpul la Ioan Damaschin, Cătălin dă următorul citat corect:
"Sfantul spune clar ca:
"Se numeste iarasi veac, nu timpul, nici o parte din timp, care
se masoara cu miscarea si drumul soarelui, adica cel format din zile si nopti, ci un fel de miscare si un interval de timp care merg impreuna cu cele vesnice."
Din care reiese "inechivoc" (na,că ne-am molipsit și noi!) că
soarele se mișcă în jurul nostru și astfel se creează ziua și noaptea.
Off! Pe ce se bazează acestă autocontradicție interioară? "Eu cred în heliocentrism, s-a ieșit în cosmos și s-a observat...."
Ce s-a observat măi omul lui Dumnezeu? Ai observat tu așa ceva? Ai făcut parte din echipajul navetei? Sau cumva îi crezi pe cuvânt? Evident că da! Dar de sfinții timp de 3000 de ani în consens te îndoiești cu cea mai mare nonșalanță (să nu zicem altfel...)
Ce filmuleț ai văzut pe you tube cu mișcarea Pământului în jurul soarelui, dă-ne și nouă un link, ceva, ca să ne minunăm!
În schimb,
absolut toți oamenii din toate locurile și timpurile care au trăit, trăiesc și vor trăi pe Pământ, de la vlădică la opincă, de la sfinți la păcătoși, de la genii la cretini, de la învățați la analfabeți, de la creștini la atei, observă
un singur lucru:
"Soarele răsare și apune, se mișcă în jurul nostru, cu tot universul!"
Această observație emprică este confirmată și de Scriptură și Sfânta Tradiție (și invers dacă vreți), pe care cu un adevărat duh protestant - iertare, dar așa se vede de aici! - o
disprețuiești și o răstălmăcești, făcând singură Scriptura adevărată (sola scriptura) și pe Moise și Părinți discutabili. Fiul cărui duh ești?
Dar, se prea poate să ne răcim gura de pomană, "dacă pe Moise și pe prooroci, (și pe Sfinți) nu-i veți crede", ce să mai facă un amărât de
www.hexaimeron.ro?
Din fericire, mai sunt și suflete care primesc cu bucurie adevărul, dăm slavă lui Dumnezeu că ne scoate din rătăcire!