Citat:
Īn prealabil postat de Narcisa
deseori nu mi gasesc locul,am nevoie sa l gasesc pe Dumnezeu,sau cel putin asta cred.Am atatea intrebari si nu mi gasec raspunsurile in jurul meu.As vrea sa ma calugaresc sa mi pot gasi linistea sufleteasca.Nu sunt multumita deloc asa,imi simt viata pustie,chiar daca nu sunt singura ma simt singura cuc si intr o mie de oameni.Ce parere aveti ar fi bine sa ma calugaresc?
|
Afla ce presupune viata monahala, ca sa nu ai surprize. Viata monahala presupune sa te daruiesti unei vieti de ascultare, viata specifica ingerilor. Cerceteaza-te bine daca ai putea face asa ceva. Cauta linistea interioara in tine insati, sub povata unui duhovnic. Tot cu ajutorul duhovnicului trebuie sa te cercetezi daca esti pregatita pentru viata monahala sau nu.
Cerceteaza un pic mai multe manastiri si vezi unde ti-ar placea sa mergi. Ramai cateva zile sa vezi daca ai rezista la o manastire.
Cauta un duhovnic foarte bun sa te sfatuiasca. Roaga-te sa-ti arate Dumnezeu calea in viata. Dupa ce iei hotararea, in cunostinta de cauza, nu te mai uiti inapoi si cauti sa-ti sfintesti sufletul prin smerenie, curatie, ascultare, rugaciune, lupta cu ispitele ( care nu lipseste nici in manastire). Trebuie sa ai puterea de a-ti asuma smerenia. Trebuie, de asemenea, sa stii cat mai multe aspecte practice ale vietii duhovnicesti pe care sa le aplici in timp ce indeplinesti diferite ascultari.
Dumnezeu sa-ti ajute.