Sa mai citim inca o data cu atentie
Catalin, te felicit ca ai reusit sa "demonstrezi" incoerenta aparenta a parintelui Serafim Rose si cum se contrazice el in cele doua citate.
Sa mai citim inca o data cu atentie:
"În concepția scriptural-patristică, Pământul, ca sălaș al omului, încununarea zidirii lui Dumnezeu, este centrul universului. Orice altceva, indiferent de explicația științifică a stării și mișcării sale prezente sau de imensitatea sa fizică în comparație cu pământul, este un lucru secundar și a fost făcut întru folosul Pământului, adică al Omului - Ieromonah Serafim Rose"
Eu zic, ca se vede foarte clar ce vrea sa zica si ca in cazul de mai sus, Sfintii Parinti nu cred ca au facut interpretari gresite referitoare la Facere legate de geocentrism in contextul stiintific al zilelor lor. Eu prefer sa cred ca citatul este cel corect, mai ales ca este in consens cu Scriptura si cu Sfintii Parinti.
Poti sa ne dai un singur citat "heliocentrist" al vreunui Sfant Parinte ortodox ?
In Sfanta Traditie exista macar notiunea de "heliocentrism" ?
Serafim Rose nu a reusit sa-l convinga pe Calomiros de erezia evolutionismului teist,... in ciuda evidentelor "inechivoce".
Asta spune multe!
Last edited by neica_nimeni_altul; 16.11.2012 at 12:37:39.
|