Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Eu cred ca atunci cand vrei sa devii medic, 14 ani avand, nu te duci direct sa te inscrii la Facultatea de Medicina. Asa cum cei care merg la Facultatea de Medicina cunosc deja anatomie, chimie etc, tot asa la manastire merg cei care L-au cunoscut deja pe Domnul nostru si doresc sa-I slujeasca si sa i se abandoneze Lui.
Daca nu L-ati gasit pe Domnul nostru in familie, scoala, biserica, strada etc, puteti sa fiti sigura ca nu-l veti gasi nici in manastire. Pentru ca e posibil sa va imaginati ca-L cautati pe Domnul, in realitate cautand o lume cu oameni buni, calzi etc. Acea lume perfecta nu o veti gasi nici in manastire, pentru ca si calugarii/calugaritele au imperfectiunile lor.
Pentru a-L gasi pe Domnul nostru incercati sa faceti lucrurile simple pe care Domnul nostru Isus Hristos ne-a invatat sa le facem: mergeti in fiecare duminica le biserica; apoi mai faceti ceva: incepeti sa tineti posturile. Apoi incepeti sa va spovediti mai des. Apoi sa va rugati mai mult. Si tot asa. Veti vedea ca respectand poruncile Domnului, Il veti cunoaste, intelege si intalni si pe Dumnezeu.
|
prin ceea ce ai spusa m ai convins exact contrariul,prin exemplul ce l ai dat,adik ce vrei sa spui k numa care au cunostinte de chimie,bio dau la medicina?te inseli cunosc cazuri si cazuri care de la filologie au dat la medicina si se descurca chiar si mai bn decat cei care au avut tangente cu acele materii de baza si in liceu,nici nu se putea ex mai bun,exact la fel si cu manastirea,in viata de zi cu zi nu am reusit acele lucruri,nu le am gasit dar tocmai cand realizez unde e locul cel mai potrivit sa o iau pas cu pas de la inceput la fel ca si ex cu faculta dat de tine