Dargul meu iar ai recidivat osîndind nedrept pe sfinții prooroci și pe Biserica cea sfântă a Cetății Noului Ierusalim de la Pucioasa așa că îți scriu și ție mesajul pe care i l-a adresat lui Cătălin2:
Citat:
Iar n-ai înțeles! Un lucru mai bun ar fi dacă m-aș duce nu numa la biserica ortodoxă ci dacă m-aș duce de fiecare sărbătoare mai importantă pe la ei ca să-i iau drept exemplu căci Mângâietorul este asupra lor și a bisericii lor.
Tu ai înțeles fie că-s sectanți sau eretici sau despărțiți sau fără ierarhie sau ce știu eu ce alte invenții când eu ți-am zis de ei că-s sfinți și prooroci!.. iar tu îmi bagi mereu neghinele și vicleniile și părerile tale ca și cum aș fi prieten eu cu ele.
Deci tu înțelegi mereu, de frică, doar ceea ce te-a păcălit un nene rău negru ca o neghină și ascuns sub haină de biserică și care a fost seperiat și el că va vi dat afară și de aia a 'crezut' el și a dat mai departe știrea: că cică el împreună cu înscăunatul mamoniac al gLumii e bun și Dumnezeu e rău și că cică nu L-a trimis pe Fiul Său din mila Maicii la oameni.
Deci dacă tu nu vrei să pricepi ce scriu eu la modul sincer ci tu știi mai bine ce vrei să înțelegi căzând printre rânduri în patima ta eu nu te pot opri. Însă trebuie să te corectez mereu căci viclenia răutății nu te lasă în pace ca să stai liniștit, te pune să te ispitești.
|
Citat:
În prealabil postat de LgMihail
......
Apoi Facerea este argumentul PRINCIPAL pentru geocentrism. Spune foarte clar - si iti tot repet - ca Dumnezeu A PUS LUMINATORII PE TARIA CERULUI, deci NU in mijloc. Taria a fost facuta ca un "invelis" al Pamantului, despre care Parintii spun ca este totul de la sol pana la marginile universului. E logic sa fie asa devreme ce Pamantul era deja in ziua 1, taria apare in ziua 2, iar restul corpurilor ceresti (inclusiv soarele) in ziua 4!!!
Tu cum poti talcui astea? Tocmai DE ASTA Sfintii Parinti au ales ACEA cosmologie care se verifica prin Facere, caci iti amintesc: ERAU MULTE MODELE SI PE ATUNCI.
Si unde mai pui ca pana si heliocentrismul a aparut inainte de Hristos, la Aristarh? De ce Sfintii nu l-au luat pe acela?!
......
|
Iar că ești dus cu pluta rezultă nu numai că nu crezi proorocia lui Aghatanghel așa cum ți-am tălmăcit-o prin mila Domnului dar te pui și contra ei din moment ce ți-am spus că ea se referă la OD și la cele 7 Trâmbițe Apocaliptice: părintele Iosif Trifa, Ciobănașul Petrache Lupu, Părintele prooroc Arsenie Boca, Maica Veronica și părintele Ioan de la Vladimirești, sfânta Verginica, și trâmbițele de pe urmă ale Domnului prin Arhangheli: maica Mihaela și părintele Nicușor.
Acuma vorbești că în scripturi se vorbește despre heliocentrism. Păi heliocentrismul este o născoceală a satanei din moment ce pământul stă pe nimic și pe gol. Iar tu zici că sub el sunt stelele și tăria, deci cine zice ăla este, referitor la toate urâciunile cu care ai batjocurit pe sfinți și ai răstălmăcit scriptura și interpretăruile sfinților spre a ta pierzare!
De sus în jos:
1. Apele de deasupra cerului peste care la început se purta Duhul sfintei Treimi înainte de deslușire și de plinirea pământului în 7 zile cu odihnă cu tot.
2. Tăria Cerului care avea măsura fixă de o țeavă verticală, cât o dăduse Dumnezeu când a zis ca să fie și să desparte apele de ape prin mijlocul lor.
3. În mijlocul tăriei este pus apoi soarele de foc și luna de ghiață care la eclipsa de soare formează împreună o semisferă perfectă.
4. Deasupra sferei soare-lună sunt stelele și pe dedesubt ceea ce numim noi planete dar defapt sunt niște formațiuni din gaze, apă, ghiață, foc, nu au pământ sau bolovani.
5. Jos aicea e pământul și mările în părți de jur împrejur adică în lături, deasupra cărora începe cerul plin de nori și vânturi.
6. Sub acesta este 'semisfera' pământului cu tot ce conține el, minereuri, gaze, petrol, foc vulcanic, gheață, apă clocotind, cărbuni...
7. Dedesubtul semisferei pământului este nimic, adică nu este nimic creat astfel că pământul nu poate cădea mai jos de cât stă el în centrul acestui vas uriaș al mărilor și oceanelor, plat denivelat la suprafață deasupra căruia este cerul. Nu găsești marginile fiindcă creața e mică și finită și dacă lea-i găsi atunci ai întreba mereu dincolo de ele ce este și ai merge mai departe și tot așa... la infint.
Dacă nu pricepi cu vorba bună și iar știi tu mai bine ca mine cine este eretic sau sectant sau dezbinat sau la cine se refără proorociile am să te sfătuiesc să pleci pe alte topicuri unde se dezbate așa ceva.
Deci ciochiu mic, liniște și tăcere te rog, dacă nu vrei să ajungi ca 'deșteptu' să fi judecat cu aceiași măsură cu care ai judecat și judeci pe alții pe care nu-i cunoști și întâmplător sunt și prooroci și sfinți.
Nu mă fă deci te rog să mă iau de 'proorocu' Sima și Codreanu și alții că nu vreau să-ți dărâm somitățile tale absurde ci vreau doar să discutăm cuminte și cinstit. Dacă nu poți atunci fă ciochiu mic și zboară liniștit în altă parte 'arhanghele' Michain. Bine?