View Single Post
Vechi 16.11.2012, 22:48:19
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
O intrebare simpla: cei care sustin Pamintul fix si alte aiureli obscurantisto-mistice stiu matematica si fizica? Se pare ca nu. Ei bine, si daca o sa postez dovezi stiintifice, care infring paduchiosii de calugari care spun aberatii, sper sa va retrageti de pe forum.
neica nulitate, prezenta unora ca tine si ex-rockerul ala de popa in lumea teologiei este o insulta la adresa Universului. stii sa folosesti corect abacul, hirtia igienica, pasta de dinti, apa curenta si sapunul, sau sa iti imbraci singur hainele? eu am sentimentul ca nu, dar cine stie, poate ca zeul tau imaginar te ajuta...
E greu de spus cui te adresezi...

Ia aminte si asculta ca e ultima data cand imi calc pe constiinta si-ti scriu. Ai ponegrit Scripturile, ai ajuns sa numesti pana si Facerea "nefolositoare duhovniceste", ai calcat in picioare sfintenia si te-ai umplut de mandrie cum ca ai fi in stare sa "aduci dovezi stiintifice".

Vrei fizicieni? Iti aducem fizicieni. Nu vei primi.
Vrei sfitni? Ti-am adus sfinti. Nu i-ai primit.

Ai vreun strop de credinta? Daca da, afla ca este mucegaita rau si ar trebui sa te ingrijesti sa o cureti, asa cum iti cureti mainile, dintii, parul si intreg corpul(daca o faci). Macar asa!

Daca nu ai, cred ca tu ar trebui sa fi invitat - politicos (personal nu te-am jignit cu absolut nimic) - sa te cari unde vei vedea cu ochii.
Sunt in stare sa leg un dialog cu tine pe orice tema si sa-ti vorbesc civilizat, ba sunt in stare sa te ajut de-mi vei cere, desi nu te cunosc (si nu ma refer la polemici). In schimb nu sunt in stare sa te urmaresc cum imi hulesti credinta si pe purtatorii de Dumnezeu parinti! Esti un pseudo-catolic a carui viata NU ma intereseaza - desi pare foarte zbuciumata. Iti cer doar sa te abtii! Nu-mi vei demonstra nimic. Am fost ateu, iar acum am ajuns sa-mi calc cunoasterea de dragul credintei - pe care cu greu o tin, daca nu ma smeresc fata de cunoastere. Citeste-mi semnatura, apoi ia cartea lui Gheron Iosif si citeste-o.

Habar nu ai cine a scos la "lumina" stiintele in care crezi - nici tu si nici acolitii tai de pe forum. Va taiem macaroana MEREU civilizat si cu argumente pertinete contextului: Scripturi, Sfintii Parinti, marii asceti si pustnici si marii teologi. Ba adesea va aduncem inainte si chipuri stiintifice sau macar semne de intrebare MAJORE la adresa stiintei. Dar se pare ca unii uita formatul site-ului. Daca esti ORICE altceva in afara de ortodox (curat in marturisire), stai pe acest forum DOAR ca sa cunosti Ortodoxia. Altfel iti pierzi timpul.

Dar eu nu voi accepta ca un frate ortodox de-al meu(fie el si neimplicat in polemica geocentrista) sa fie banat sau alungat spre a se face loc unora ca tine - cu scuzele de rigoare!

Esti o rusine pentru ceea ce - uneori - afirmi!
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)