View Single Post
Vechi 17.11.2012, 11:47:45
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Apropos de dascăli: la fata cea mică la școală (de altfel chipurile școală bună, colegiu național) "profesoara" de religie s-a luat de ea când a auzit că ține post. Că, vezi Doamne, copiii nu trebuie să țină post. Asta se întâmpla prin clasa a 5-a sau a 6-a, și vine copilul acasă montat, derutat și întristat că a fost luată la ture atât de "profă" cât și de colegi.
F. multi parinti , calugari desigur (ei sunt deobicei garantii si aparatorii credintei drepte) recunosc si se pling ca astazi nimeni nu mai posteste cum trebuie .
Insasi preotii fac anumite pogoraminte necanonice .
Fara sa o mai lalaim , a posti este pina la urma o dispozitie canonica .
Canoanele spun ca mireanul care nu posteste , daca face repetat astfel si voluntar se excomunica , iar clerul se cateriseste !

Si la o nepoata de a mea acelasi lucru l-a spus profesoara de religie , preoteasa dealtfel !

De la a aplica cu grija si dragoste rigorile postului ortodox la copii si pina la a afece recomandari sau deslegari nebunesti este cale lunga .

Eu insumi , am vazut pe Discoveri , cu 4 ani in urma , un reportaj de un ceas , despre comunitatea musulmana din Broklyn .
Acolo o musulmanca a spus ca de la virsta de 7 ani , copii ca si adultii postesc la fel . Adica de la rasarit (in jur de orele 7.00) si pina la apus (in jur de 19.00) nu se maninca nimic !

Si noi ne temem de copii nostrii ca daca postesc se vor strica la trup .

Virtutiile postului le descoperi dupa ce iti insusesti prescriptiile canonice si deprinzi o oarecare experienta !