View Single Post
  #147  
Vechi 18.11.2012, 15:46:13
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Mesaje: 163
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Fac un curs acum despre genetica si evolutionism...in ianuarie il termin.
Si sunt de acord cu afirmatia ca evolutia are 2 procese fundamentale:
1) Evoluția este modificarea compoziției genetice a unei populații de la o generație la alta.
2) Evoluția reprezintă modificarea gradată a organismelor în decursul timpului, apariția de specii și linii evolutive.
O cauza este considerata selectia naturala.
Pana aici sunt de acord. Ceea ce contest teoriei evolutioniste este ca se porneste de la o forma ancestrala comuna asa cum acelasi lucru il contest teoriei evolutionismului teist: Adam nu a avut parinti animali.
Teoria evolutionismului teist incearca sa impace evolutionism cu creatinonismul dar considera crearea lui Adam parte a procesului de evolutie..ori nu e asa prezentat in Biblie.
Nu inteleg inca cum se explica ca Pamantul are 3.5 miliarde de ani si nu stiu cat timp au trait oamenii. Conform Bibliei ar fi cam 7500 ani nu? Conform evolutionismului cam dupa 500 de generatii-o generatie aprox 20 ani- se ajunge la acelasi coeficient de frecventa a genelor..ori acum sunt coeficienti de frecvanta diferiti ai genelor...poate pentru ca nu s-a amestecat populatia de pe continente diferite...Acum se amesteca....cand nu va mai exista o diferenta intre coef de frecventa ai genelor nu se mai imbunatateste, genetic binenteles, omul.
Urmareste te rog asta:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=DgtPydVH848

Insist ca daca te apuci, sa-l termini.
De asemenea iti recomand pe Dr. Nicolae Paulescu.

Si, daca tot urmezi cursul acela, fii cu bagare de seama:


"Odata pe cand staretul inca se afla la Schitul Sfantului Vasilie, a mers pana sus la kirako, la ieromonahul Gherasim. Acolo se afla un oarecare mirean. Staretul s-a apropiat de el si i-a spus:
- Aveti asupra dumneavoastra o oarecare greseala, care insa este grava
- Ce greseala am? a intrebat mireanul.
- Nu cunosc, a raspuns Staretul, dar totusi aveti o greseala foarte grava
- Si nu putem sa o aflam?
- Acum, ziua, nu o putem afla. Daca vrei, vino la noapte jos, la coliba mea(nota personala: Gheron Iosif priveghea intre 10 si 12 ore pe noapte cu Rugaciunea lui Iisus si orice lucru pe care il facea, il facea cu instiintare de la Dumnezeu, in vremea rugaciunii)
- Gheronda, voi veni dupa miezul noptii.
Intr-adevar, la miezul noptii mireanul a mers la coliba Staretului si au inceput sa discute. Iar la sfarsit, ce s-a descoperit? Mireanul,desi era absolvent al Facultatii de Teologie, scrisese o carte in favoarea teoriei darwiniste, cea a evolutiei speciilor!
- Bine, i-a spus Staretul, dar atunci cand expui o teorie, de ce nu-i citezi pe teologii ortodocsi, pe Sfintii Parinti, ci pe altii, pe protestanti, pe evrei, pe masoni... Acestia nu sunt crestini! De ce nu-i citezi pe Sfintii Parinti? Asa se argumenteaza o teorie, fie cu citate din Sfanta Scriptura, fie din purtatorii de Dumnezeu Parinti.
Teologul a primit observatia si a inteles ca are o pozitie gresita fata de aceasta teorie.In cele din urma i-a cerut Staretului sa-i spuna cum de si-a dat seama de aceasta.
- Ieri, i-a raspuns Staretul, cand m-am apropiat de tine, am simtit o duhoare venind dinspre tine si atunci am inteles ca ai asupra ta o oarecare greseala." (Staretul meu Iosif Isihastul, pag. 273-274, cap. "Harisma inainte-vederii si a stravederii Staretului").


Doamne-ajuta!
__________________
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)