View Single Post
Vechi 18.11.2012, 17:32:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Raoul, ca dulciuri de post, ai incercat smochine, curmale, stafide, prune si caise uscate, miere, si mai ales fructe proaspete? Dar halva?

Imi ami tesc ca atunci cand eram singura tocmai datorita postului am invatat sa gatesc.. Sunt tot felul de mancaruri simple de post. Ai si conserve de legume simple fara chimicale. Ajuta sa testezi cateva mirodenii mai exotice. Ajuta sa faci salati cu diverse cruditati. Ca proteine: fasole, naut, linte, soia, ciuperci.
Si ca sa inlocuiesti calciul din lactate, poti manca migdale.
Daca variezi mult legumele, fainoasele si fructele, alimentatia de post este de fapt f echilibrata. Bineinteles, pentru o vreme si daca esti sanatos.

Cateva retete f simple pt tine care zici ca nu stii sa gatesti:

- diverse legume (inclusiv multa ceapa) taiate si cartofi, la cuptor in tava cu un fund de apa si niste ulei (sau grasime de soia); mirodenii ( de ex. cury da gust)
- linte fiarta cu ceapa, ulei si sare (atentie, absoarbe multa apa) (lintea se gaseste si in conserve aici, nu stiu in Romania, dar sigur e mai buna cand o fierbi singur)
- conserve de fasole alba la are adaugi mirodenii
- ciuperci taiate si fierte cu ceapa taiata (si sare, ulei si piper)
- dovlecei taiati rondele si fierti cu ceapa, putin ulei si putin usturoi; eventual si un ardei
- varza taiata marunt si fiarta cu ceapa si marar si ulei, eventual rosie

PS Eu nu am cu ce sa ma laud, la noi acasa in general gateste sotul meu care are pasiunea bucatariei si gateste foarte bine.

Last edited by Fani71; 18.11.2012 at 18:57:16.
Reply With Quote