View Single Post
Vechi 18.11.2012, 22:41:16
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Bine, dar acum sora lui Dumitru73 nu mai are 12 ani, cred. E o jertfa pe care ea a dorit sa o faca... A pus mai presus postul decat propria sanatate. Mai sunt si oameni care postesc cu drag, nu pentru ca asa e porunca bisericeasca si trebuie mort-copt sa tina.

Nu stiu, mie mi se pare o profunda incalcare a libertatii celuilalt sa ii interzici sa manance de post, chiar daca tu crezi ca e spre binele lui sau nu intelegi la ce ii foloseste. Sau sa il fortezi sa manance de post, in conditiile in care nu intelege rostul postului. Mai stiu eu oameni care isi puneau copiii mici de 2 si 4 ani sa tina post cot la cot cu maturii si care apoi ieseau pe la poarta, plangandu-se de foame. Fiecare e liber sa faca ce doreste, sa manance ce doreste si cred ca toti avem acest discernamant de a sti unde sa ne oprim. Corpul are semnalele lui.
Nu stiu cum se face, dar mereu apar ravnitorii din acestia numai cand este vorba despre indeplinirea unor aspecte din viata bisericeasca. Se gasesc destui binevoitori care sa iti spuna ca te imbolnavesti daca tii post, ca esti habotnic daca mergi la biserica sau ca esti prost daca esti om bun. In schimb, niciunul din acesti "binevoitori" nu iti va spune ca e rau sa fumezi, ca nu e bine sa traiesti in desfranare, ca se cade sa fii punctual la serviciu si sa nu te enervezi etc etc. Nu, atunci ii apuca practicile liberale si tolerante.