View Single Post
Vechi 19.11.2012, 01:54:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Da, da, chiar si eu am beneficiat de asemenea profesori, si in scoala, in liceu si in facultate, au fost un dar de la Dumnezeu. Putini, dar buni, figuri luminoase in viata mea.
Cel putin de la cursurile profesoarei mele de franceza din scoala generala am invatat sa pretuiesc foarte multe valori, care m-au ajutat in viata crestina: profunzimea spiritului, prevalenta trasaturilor interioare in fata celor materiale si exterioare, nobletea, bunatatea, solidaritatea, prietenia, condamnarea oportunismului si a valorilor efemere... fireste, discutand pe texte. Imi amintesc si acum orele in care discutam "Micul print".
De la cei mai multi am avut cate ceva de invatat in sens formativ.
Da, ai beneficiat de asemena profesori, pentru ca ai vrut sa beneficiezi, i-ai apreciat pentru efortul depus. Dar astazi, am impresia - bine, eu pot fi f subiectiva - ca elevii au alte prioritati: ca sa li se vada buricul, umarul, pieptanatura sa fie in ordine si pantalonii cat mai stramti. Si atunci, cand sa mai fie atenti si la profesorii, care vor sa ii educe? Rezultatele la bacalaureat sunt concludente! Nu stiu cum de nu intra in pamant de rusine. Se adevereste prea des zicala: frumoasa si proasta. Valabil si pentu elevi, nu numai pentru eleve.

Dar ca sa revenim pe subiect: dupa un trimestru lung de invatatura si de teze, este binevenita o lectie festiva inchinata Nasterii Domnului. Dar daca tot trimestrul au avut alte prioritati, iar la religie se canta doar colinde... oare ce au inteles acesti elevi despre viata asta pe care o traiesc, dar practic nu o inteleg. Se adevereste astfel ce spuneau sfintii: in zilele cele de pe urma, calugarii vor fi ca mirenii, iar mirenii precum diavolii. Pacat, daca nu se aloca timp pentru a le explica elevilor aceste lucruri.
Reply With Quote