Suntem liberi??
"AlinB;Sfatul in sine e bun, prezentul topic e demonstratia ca in practica e mai greu de aplicat sau produce rezultate indoielnice.
Uneori e mai bine sa te iei toata viata dupa capul altuia (bun) decat sa mergi dupa cel propriu, cu pretentii de autonomie dar care nu exceleaza in obiectivism cu esecurile (mai ales spirituale) de rigoare.
In ultimul caz, autonomia nu mai e o virtute."
- Pe un forum crestin ortodox, cred ca e mai bine sa-ti argumentezi parerile (atatea cate sunt, mai multe sau mai putine, in functie de pregatirea duhovniceasca si/sau culturala a fiecaruia) prin trimiteri la Sfanta Scriptura, scrierile Sfintilor Parinti, Catehismul Ortodox sau Catolic etc. Parerile strict personale, sau cele auzite de la unul si de la altul, pot sa denatureze adevarul, „pot sa ne sminteasca” - in sensul ortodox, al cuvantului: <<“Sa nu dati fratelui prilej de poticnire si de sminteala” (I Corinteni 14:13). Sminteala, a sminti, înseamnă a întoarce pe cineva de la drumul bun prin exemple rele, prin corupere. Uneori sminteala sau scandalizarea este produsă prin cuvânt, alteori, o faptă, o acțiune, un gest etc.>>
<<Deci zicea Iisus către Iudeii care crezuseră în El: „Dacă veți rămâne întru cuvântul Meu, cu adevărat sunteți ucenici ai Mei. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi“.>>(Ioan 8, 31-32)
Daca citim atent cuvintele Mantuitorului Iisus Hristos, aflam ca niciunul dintre noi nu e liber, (in sensul cuvintelor lui Ioan 8, 31-32), pentru ca niciunul dintre noi nu are cunostinta Adevarului Lui Dumnezeu.
|