View Single Post
Vechi 19.11.2012, 11:17:28
zargan zargan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Multumim mult pentru cuvintele tale. Eu as recomanda varianta gratuita a Sfantului Ignatie Briancianinov.... !
Nu stiam de varianta de pe internet, gratuita. Oricum, pentru cate ofera, adica toate cele 4 volume, pretul este ok.
Fata de ceea ce am citit pana acum (si eu tot cu Pelerinul Rus am inceput :) ) cartile Sfantului Ignatie au fost cele care mi-au lamurit cele mai multe aspecte, si totodata, cele care m-au readus cu picioarele pe pamant. Cat despre alte carti de citit, lista este lunga si cuprinde toate scrierile Marilor Parinti ai Ortodoxiei. Dorinta de cunoastere sa avem, ca restul vin de la sine, si carti si timp. O carte care mi-a placut, iarasi, este "O noapte in pustia Sfantului Munte. Convorbire cu un pustnic despre rugaciunea lui Iisus". Si aici am gasit cateva lucruri folositoare. Cat despre "Calea rugaciunii launtrice" este si ea pe lista, dar sincer, era undeva mai la urma. Momentan, la rand este "Scara".
Pentru Cristiboss56 "Recomandarile facute de Zargan sunt extrem de utile , dar raman simple lecturi atata timp cat nu auncam din noi mandraia , ura si judecarea aproapelui noastru . Suntem deranjati de orice virgula ,......"
Scrierile Sf Ignatie Briancianinov tocmai pe asta se axeaza, si anume ca mai intai trebuie sa pregatesti vasul, ca sa poata primi darul/harul lui Dumnezeu prin Sfantul Duh.