View Single Post
Vechi 20.11.2012, 07:16:00
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Banuiesc ca te consideri expozantul celor care apeleaza mai degraba la resursele cognitive proprii decat cele ale altor persoane, indiferent cata autoritate se prespune ca ar avea acele persoane in chestiunile spirituale.

Rezultatul, asa cum se vede pe acest topic este o persoana cu multe indoieli, false dileme spirituale, ipoteze gresite din care se trag concluzii gresite si totusi li se reclama putere de dogma.

Iar pe undeva, lupta cu viata si ispitele cam pierduta.
Poate nu de tot dar oricum, situatia nu e roza.
Dimpotriva, apelez si la resursele cognitive ale altor persoane, care nu fac parte numai din sfera bisericii ortodoxe.
Din punctul meu de vedere nu exista autoritate. Daca Hristos spune "cautati adevarul si el va va face liberi", eu il cred.

E adevarat. Am multe indoieli legate de unele invataturi crestine care n-au nicio treaba cu libertatea pe care o promite Iisus.

Legat de viata si lupta cu ispitele, nu mai bine nai face tu presupuneri? Uite, daca vrei un sfat pentru ispitele astea de judecare a celorlalti oameni, iti recomand cu caldura cartea Cuviosul Paisie Aghioritul - Nevointa duhovniceasca.
Reply With Quote