View Single Post
Vechi 20.11.2012, 12:51:35
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Exclamation referitor la importanta formatiei realiste

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
... Informatia despre Sextus Africanul apare si pe net, nu doar la preotul Savin.
Despre Iulian Africanul apar foarte multe informatii pe net, dar comentariul citat si copiat cu "exactitate" de ioanna este facut de Pr Savin, de care ne spunea ca nu a auzit si nu de vre-un african ratacit,... oricum nu mai conteaza, eu m-am lamurit.

Nota: Ioanna de pe acest sait http://www.crestinortodox.ro/istoria...ica-70566.html a copiat comentariul, si sustine ca nu a stiut cine este autorul articolului, incredibil ... nici macar nu a fost curioasa sa citeasca pana la sfarsit articolul, unde scria clar ca a fost scris de Pr Petre Gh. Savin. Multi cand citesc la repezeala si fara atentie acest articol, nestiind ca a fost scris in anul 1960, au impresia gresita ca este scris de un preot din zilele noastre (2012)

Ioanna dupa ce a "citit" textul urmator:

"Extras din Virgula, de Nae Ionescu, apărut în Cuvântul 3 (1926):

"Nu mai scriem logic, și nu mai gândim logic. Mașinăria noastră intelectuală ratează ca un motor tamponat; ia câmpii ca un cal nestrunit. Lipsește gândirii noastre curente cea mai elementară disciplină.

Mințile tinerimii noastre: E dezolant cum vorbesc: fără șir și fără sens; cum răspund: întotdeauna alături de întrebare; cum nu știu să prindă miezul unei afirmații; cum nu sunt în stare să înțeleagă înlănțuirea a două idei; cum nu pot să deosebească contrariul de contradictoriu; cum nu pot face o analogie pentru că nu știu a apropia termenii de același grad și aceeași generalitate; ș, a. m. d.

Totuși copiii învață logica la liceu și la universitate. Știm. Dar în liceu, așa cum se face, logica nu e de nici un folos, pentru că e prea dificilă și subtilă, iar la universitate... logica e o disciplină filosofică. Și pe urmă o intervenție la universitate ar fi prea târzie. Studentul vine aci cu posibilitățile de gândire deja formate. (Căci doar ăsta e rostul liceului).

Atunci? Atunci ne sălbăticim!

Sunt totuși fructele școlii realiste, care trebuia să ne fericească cu o generație de minți agere, aplicate strict la realități. Experiența am făcut-o. Copiii noștri au zburdat destul prin câmpiile "științei pozitive".
Credem că a venit vremea și de treabă mai serioasă."

a tras concluzia,

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
"... iar tu imi dai un citat din Nae Ionescu, referitor la importanta formatiei realiste (???), nu doar umaniste a omului, e evident ca ne situam pe paliere diferite,.."
asta ne spune multe despre capacitatea unoara de a parcurge si a intelege un text.

Last edited by neica_nimeni_altul; 20.11.2012 at 13:13:21.