Citat:
În prealabil postat de catalin2
... Informatia despre Sextus Africanul apare si pe net, nu doar la preotul Savin.
|
Despre Iulian Africanul apar foarte multe informatii pe net, dar
comentariul citat si copiat cu "exactitate" de ioanna este facut de Pr Savin, de care ne spunea ca nu a auzit si nu de vre-un african ratacit,... oricum nu mai conteaza, eu m-am lamurit.
Nota: Ioanna de pe acest sait
http://www.crestinortodox.ro/istoria...ica-70566.html a copiat comentariul, si sustine ca nu a stiut cine este autorul articolului, incredibil ... nici macar
nu a fost curioasa sa citeasca pana la sfarsit articolul, unde scria clar ca a fost scris de Pr Petre Gh. Savin. Multi cand citesc la repezeala si fara atentie acest articol,
nestiind ca a fost scris in anul 1960, au impresia gresita ca este scris de un preot din zilele noastre (2012)
Ioanna dupa ce a "
citit" textul urmator:
"Extras din Virgula, de Nae Ionescu, apărut în Cuvântul 3 (1926):
"Nu mai scriem logic, și nu mai gândim logic. Mașinăria noastră intelectuală ratează ca un motor tamponat; ia câmpii ca un cal nestrunit. Lipsește gândirii noastre curente cea mai elementară disciplină.
Mințile tinerimii noastre: E dezolant cum vorbesc: fără șir și fără sens; cum răspund: întotdeauna alături de întrebare; cum nu știu să prindă miezul unei afirmații; cum nu sunt în stare să înțeleagă înlănțuirea a două idei; cum nu pot să deosebească contrariul de contradictoriu; cum nu pot face o analogie pentru că nu știu a apropia termenii de același grad și aceeași generalitate; ș, a. m. d.
Totuși copiii învață logica la liceu și la universitate. Știm. Dar în liceu, așa cum se face, logica nu e de nici un folos, pentru că e prea dificilă și subtilă, iar la universitate... logica e o disciplină filosofică. Și pe urmă o intervenție la universitate ar fi prea târzie. Studentul vine aci cu posibilitățile de gândire deja formate. (Căci doar ăsta e rostul liceului).
Atunci? Atunci ne sălbăticim!
Sunt totuși fructele școlii realiste, care trebuia să ne fericească cu o generație de minți agere, aplicate strict la realități. Experiența am făcut-o. Copiii noștri au zburdat destul prin câmpiile "științei pozitive".
Credem că a venit vremea și de treabă mai serioasă."
a tras concluzia,
Citat:
În prealabil postat de ioanna
"... iar tu imi dai un citat din Nae Ionescu, referitor la importanta formatiei realiste (???), nu doar umaniste a omului, e evident ca ne situam pe paliere diferite,.."
|
asta ne spune multe despre capacitatea unoara de a parcurge si a intelege un text.