Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Sau conform sfatului tau, medicul care nu reuseste sa vindece un pacient merita condamnat?
|
Unde am spus asa ceva? Tu inventezi lucruri de dragul polemicii? Reciteste ce am scris. Am spus ca din punctul meu de vedere medicul a actionat corect, a ales sa-i salveze viata femeii, trecand peste vointa pacientului si promisiunea pe care i-a facut-o inainte de operatie. Din moment ce i-a facut transfuzie, inseamna ca s-a intamplat ceva neprevazut in timpul operatiei, ce i-a pus viata in pericol, caci mai mult ca sigur pacienta s-a supus operatiei primind garantia ca se poate face si fara transfuzie. Gestul femeii e unul vindicativ, insa atitutdinea ei nu ma surprinde, pentru ca am intalnit-o si la alti martori, unul dintre ei spunandu-mi ca el da medicul in judecata daca-i face transfuzie fara a avea acordul sau.
Medicul care nu reuseste sa vindece un pacient nu merita a fi condamnat, doar daca nu cumva e un caz de mal praxis, insa medicul care nu intervine, care nici macar nu incearca sa salveze pacientul, decade din demnitatea profesiei de medic. Tii minte cazul de anul trecut, din Baia Mare? Medicii au incercat sa-i salveze viata Alinei, au operat-o, insa nu i-au putut face transfuzie, atata timp cat familia ei s-a opus, fata avand un act oficial in care era specificat ca refuza transfuzia de sange .
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-...san-53644.html
Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor, a declarat că medicii nu aveau dreptul de a trece peste dorința părinților pacientei. “Orice persoană are drepturi asupra propriului corp. În legea privind drepturile pacientului se specifică clar că fără acordul pacientului sau al aparținătorilor nu se pot acorda tratamente, dacă acestea nu sunt dorite. Singura excepție e când pacienții sau aparținătorii nu-și pot da acordul, iar medicii se confruntă cu un pericol iminent“, a spus Vasile Astărăstoaie