Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Am raspuns succint cu onestitate.
|
Iertati, dar nu am sesizat onestitatea. In esenta, nu ati raspuns la niciuna din intrebarile mele. Spre a clarifica:
Nu va intrebam despre aparitia sufletului la un individ uman, ci despre aparitia sufletului in cadrul umanitatii.
Sfintii Parinti fac o distincte clara intre sufletul uman si cel animal. Sufletul uman are o esenta
complet diferita, fiind chipul lui Dumnezeu in om. Sufletul uman are caracter vesnic si cuprinde in sine "duhul"!
Animalul nu are latura spirituala! Animalul este strict o entitate efemera, creata pentru OM (pentru Om, adica spre slava lui Hristos-Dumnezeu si pentru om, adica spre folosul sau pamantesc). Sfintii parinti spun clar: "animalele au
duh de viata". Nimic din tot amalgamul de psihologisme pe care mi l-ati insirat si care nu releva intrebarilor mele.
Daca vorbim de o evolutie de la celula la om, atunci inseamna ca individul Adam reprezinta un stadiu evolutiv. Contemporan cu el erau - potrivit evolutiei - mii, sute de mii de indivizi similari. El - Adam - este primul om purtator de suflet vesnic. Ceea ce afirmati (evolutionismul teist) induce ideea eretica cum ca Dumnezeu si-a daruit chipul Sau unui dobitoc (gen maimuta) spre a forma omul. Cade din start tot scenariul Biblic! Nu mai avem un Adam si o Eva, nu mai avem somnul edenic, nu mai avem gradina Edenului, pe care Moise NU o prezinta alegoric atata timp cat o localizeaza
geografic!
Sfintii Parinti
au crezut si cred si astazi (vezi Rafail Noica, de pilda) in faptul ca Edenul si cei 2 oameni au existat in contextul biblic mentionat in Facere!
Evolutionismul este
INCOMPAIBIL cu Ortodoxia (pozitia Bisericii preluata din Sfintii Parinti si textul Sfintei Scripturi). Oare este un sofism a afirma asta? Va inselati si cred ca incercati sa mai inselati si pe altii.