View Single Post
Vechi 22.11.2012, 14:36:23
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Exclamation @Eugen7

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Am raspuns succint cu onestitate.
Iertati, dar nu am sesizat onestitatea. In esenta, nu ati raspuns la niciuna din intrebarile mele. Spre a clarifica:

Nu va intrebam despre aparitia sufletului la un individ uman, ci despre aparitia sufletului in cadrul umanitatii.

Sfintii Parinti fac o distincte clara intre sufletul uman si cel animal. Sufletul uman are o esenta complet diferita, fiind chipul lui Dumnezeu in om. Sufletul uman are caracter vesnic si cuprinde in sine "duhul"!

Animalul nu are latura spirituala! Animalul este strict o entitate efemera, creata pentru OM (pentru Om, adica spre slava lui Hristos-Dumnezeu si pentru om, adica spre folosul sau pamantesc). Sfintii parinti spun clar: "animalele au duh de viata". Nimic din tot amalgamul de psihologisme pe care mi l-ati insirat si care nu releva intrebarilor mele.

Daca vorbim de o evolutie de la celula la om, atunci inseamna ca individul Adam reprezinta un stadiu evolutiv. Contemporan cu el erau - potrivit evolutiei - mii, sute de mii de indivizi similari. El - Adam - este primul om purtator de suflet vesnic. Ceea ce afirmati (evolutionismul teist) induce ideea eretica cum ca Dumnezeu si-a daruit chipul Sau unui dobitoc (gen maimuta) spre a forma omul. Cade din start tot scenariul Biblic! Nu mai avem un Adam si o Eva, nu mai avem somnul edenic, nu mai avem gradina Edenului, pe care Moise NU o prezinta alegoric atata timp cat o localizeaza geografic!

Sfintii Parinti au crezut si cred si astazi (vezi Rafail Noica, de pilda) in faptul ca Edenul si cei 2 oameni au existat in contextul biblic mentionat in Facere!

Evolutionismul este INCOMPAIBIL cu Ortodoxia (pozitia Bisericii preluata din Sfintii Parinti si textul Sfintei Scripturi). Oare este un sofism a afirma asta? Va inselati si cred ca incercati sa mai inselati si pe altii.
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)