Varza rosie cu mere si nuca
Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita
Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)
|