View Single Post
Vechi 22.11.2012, 22:20:03
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Te-am intrebat CARE si CATI dintre scriitorii bisericesti cunosteau heliocentrismul, iar tu imi spui de un arab si un indian. Pentru tine ei fac parte din Sfintii Parinti? Nu-i nicio rusine sa spui: nu stiu
E clar dialogul nostru acum. Du-te te rog, da-ti cu niste apa pe fata si reciteste ce ti-am scris.

OMULE!!! Scrierile omului asta + Platon + Philolaos au circulat pana in India si Persia, din secolul III i.Hr. pana in sec. XI fiind citate si avand adepti, ca apoi sa ajunga la Venetia si sa-l inspire pe Copernic, iar tu-mi spui: "oare stia cineva de ele?" DA! Crezi ca Biserica - cu filiale peste tot - era in necunostiinta de cauza? Traiau sub pamant?! In anul 1583 - DUPA Copernic - are loc Sinodul care anatemizeaza calendarul gregorian. In acel sinod este citat Ptolemeu de catre Parintii vremii, repet, dupa ce atatia heliocentristi se plimbasera prin peisaj. Ti-am dovedit: DA, SFINTII PARINTI, INCA DIN PRIMELE 4 SECOLE STIAU DE HELIOCENTRISM! Ce nu pricepi atata timp cat a fost respins pana si DUPA Copernic?!?!?!

Neica_nimeni_altul, tu cum faci fata? .... Uneori am impresia ca vorbesc cu copii cu deficit de atentie...

Acum fa bine si raspunde: "Ai habar cand si in ce context istoric (re)apare heliocentrismul?"
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)