View Single Post
Vechi 22.11.2012, 22:20:51
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Diana67;477223]Filmul "DUPA DEALURI" inspirat din cazul de la manastirea TanacuQUOTE]

Nu am vazut filmul dar nici nu ma intereseaza; este un SF (poti sa auzi in el cele mai mari prapastii)...
Cartea in schimb, bazata pe cazul real, socheaza prin limbaj si realitatea extrem de dura (si cazul este prezentat intr-o lumina cat mai favorabila, fara comentarii, supozitii sau banuieli ale autoarei care sa influenteze...stilul isi pune amprenta dar prezentarea mi s-a parut destul de obiectiva).
De pe la pagina 40 imi vrenea sa plang de cata durere era prezentata.
Ex - (Nu stiu daca este adevarat ca) unii copii de la orfelinat se duc la manastiri la majorat pentru ca nu au alternativa;
- au loc unele practici cu nume crestin cum ar fi spovedanie la comun (ex Irina si Paraschiva);
- Irina a suferit un soc care a declansat boala ei psihica (declansata de altfel la manastire)..generat de un rau care i s-a facut (nimeni nu se imbolnaveste psihic de bine).
Cauza prezentata ar putea fi, conform cartii, ca nu a marturisit toate pacatele si era posedata. Eu cred ca ceea ce a spus era partial adevarat (a fost abuzata) si a exagerat la toata lumea pentru ca nu mai avea incredere (inclusiv in persoana care trebuia sa ii ofere cel mai mult incredere).
Nu vreau sa generalizez...cartea aceasta este una din cele mai mari lovituri la adresa Bisericii...dar se pot culege si lucruri bune din ea...sa fie luate masuri sa nu se mai repete unele situatii atat de dureroase.
Reply With Quote