Subiect: Calugaria alba
View Single Post
Vechi 24.11.2012, 00:00:20
Ratacitorul Ratacitorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Sa imi fie cu iertare ,ca voi posta aici!Am vazut o disputa...,care m-a mirat.Au nu stiti ca omul este barbat si femeie.Asa l-a facutDumnezeu!lar zic cu spaima;au nu stiti ce inseamna curatie in casatorie?Voi incerca sa ma adaptez la limbaz direct!Curatie in casatorie nu inseamna ca cei doi sa nu aiba relatii sexuale ,ci sa nu nu se insele unul pe altul intretinand astfel de reatii cu alte persoane.Sotii care pazesc monogamia traiesc in curatie(evident respectand posturile,si alte randuieli).Si mai larg curatia intima inseamna sa nu ai nici un fel de relatii sexuale in afara casatoriei!

Acum sa vedem ce este casatoria!Este implinirea unei porunci a lui Dumnezeu:inmultiti-va.Deci cei doi care se casatoresc vin in fata lui Dumnezeu si se angajeaza,ca barbat si femeie fiind sa fie un singur trup devenin un om!Si ca sa nu fie ca animalele, care se impreuneaza care unde pot,cer de la preot sa lege aceasta unire cu puterea lui Dumnezeu.Pt ca prin punerea mainilor arhiereul ii da preotului puterea de a lega aceasta unire intr-un om religios unic si neimpartit.Arhiereul are aceasta putere prin succesiune apostolica.

Acum ce se intampla cu pesoanele care nu se pot casatori din varii motive.Acestea nu sunt oameni duhovnicesti,ci ar fi un fel de rebuturi.Dar creatia lui Dumnezeu nu poate fi rebutata din start si irevocabil(si cei casatoriti pot fi rebutati din vina lor daca nu se caiesc,etc).Atunci s-a randuit ca acestia din urma sa aiba sansa de a deveni ingeri in trup!Fiecare fiinta umana are dreptiul sa isi aleaga drumul!(Evident si sa raspunda pt ce a ales).Calugarul este o persoana care a ales de buna voie sa devina inger intrup renuntand la placerile vietii de mir.Dar si cei care de nevoie nu se casatoresc pot duce aceeasi viata de renuntare la plcerile lumii si a sluji lui Dumnezeu ca ingeri in trup!Dupa ce si-a cescut copii si i-a pus la casa lor,fiecare are datoria de a trai ca inger in trup.Si iata destul temei pt calugaria alba(desi eu cred ca ar trebui numita altfel o astfel de vietuire).Nici un preot nu poate oficia o casatorie excluzand nasterea de prunci trupesti.Un preot care ar binecuvasnyta doar nasterea de fii duhovnicesti comite sacrilegiu si trebuie caterisit fara nici o discutie suplimentara(fii duhovnicesti ,,naste duhovnicul''!