View Single Post
Vechi 24.11.2012, 00:29:29
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Daca ai avea o sotie adventista inseamna ca esti "adventist"; nu poti "alege" doar cu trupul, ci si cu sufletul.
Cu alte cuvinte, nu te poti eschiva in unele alegri de rezultatele care nu-ti convin; ca sa te convinga ca nu gresesti, necuratul te va fenta ca nu e nici un rau in obiceiul pe care nici nu se punea problema sa-l accepti vreodata, dar cu care "vine la pachet" sotia.
Altfel spus: compromisul compromite; Iisus n-ar face nimic diferit de Adavarul.
Legat de viata de credinta sunt alegeri ce toti crestinii ortodoxi ce ii cunosc (ce nu-s ultra-ortodoxi sa zic asa) dar au avut contact cu ce zice Scriptura, au opinii diferite despre: avort in situatii medicale; asupra zilei de duminica (in ideea ca e intre cele 10 porunci); ca posturile sunt absolut obligatorii, mai ales cele legate de Craciun/Paste; ca anumite traditii din Sfanta Traditie au cel putin origine pagane, si ar trebui eliminate din cultul Ortodox; ca un crestin poate sau nu poate citi din Sf. Scriptura; ca un cuplu poate face dragoste in zilele de post; ca se pot uita la televizor/calculator sau nu; ca pot asculta muzica rock; ca accepta evolutia.
Toate aceste puncte diferite de vedere, imi spun ca nu exista un singur adevar, iar daca exista, ortodoxia per-se nu-l contine in traire.
Daca a avea o casatorie cu o adventista ma face adventist, inseamna ca sotia mea e baptista, si intrebarile mele pe aici nu au nici un rost, singurul lucru ce ii lipseste din cate vad pe aici e botezul ei ca si baptista. Oricum, cel mai probabil o sa fie facuta nunta dar nu in Romania, deoarece inteleg ca nu exista ideea de casatorie mixta, decat excluzand cazul in care as fi catolic (am gasit un topic similar pe forum).
Foarte probabil ca nu am sa devin in viitorul apropiat nici catolic nici ortodox, cu siguranta, nu in ideea de a multumi BOR in a accepta nunta. Daca e sa il slujesc pe Dumnezeu, nu cred ca tre' sa ma joc de-a botezatul cu unii ce nu ma accepta ca si crestin ca nu traiesc liturghia.
Reply With Quote