Va rog sa ma iertati, dar imi dau seama ca am gresit intrind in capcana de a participa la acest subiect. Se spun grozavii mari si nu e nici mediul nici cadrul potrivit pentru astfel de discutii.
Cine doreste o informare serioasa asupra domeniului, poate consulta numeroasele tratate de psihologie stiintifica, de sugestologie si hipnoza care se gasesc pe piata romaneasca, lucrari autohtone sau din alte tari, inclusiv tratate in original (americane, germane, frantuzesti).
Dintre autorii romani recomand: Prof. Univ. Dr. Irina Holdevici (Univ. Bucuresti), Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu (Univ. Iasi), Prof. Univ. Dr. Dan David (Univ. Cluj-Napoca), Lector Univ. Dr. Cezar Ion Bogdan (Univ. Bucuresti). Mai sunt si altii, insa acestia sunt cei mai competenti in domeniu, la noi in tara, si au un statut stiintific valoros chiar la nivel european, cel putin. Mai mult, despre unii stiu sigur (nu e un secret pentru nimeni) ca sunt oameni credinciosi, oameni dusi la Biserica, cum se spune...
Pe forum eu nu vreau sa ma afirm ca psiholog (ci doar ca om crestin). E un cadru cu totul nepotrivit pentru unele subiecte care tin de tainitele sufletului, de psihologie mai ales. Am gresit ca am scris astfel de lucruri, deoarece am vazut ca mesajele mele pot fi grav rastalmacite si pot fi smintitoare pentru cei neavizati. Ca urmare, promit ca nu se va mai intampla sa intervin in astfel de chestiuni.
As ruga totusi pe cei care au trecut prin experiente a la Bivolaru, sa fie mai discreti cand posteaza (mai putine amanunte smintitoare, mai putine evaluari catastrofice si demonizante, daca se poate). Lucrurile sunt complexe si delicate si pot induce unora dintre cei neavizati idei si simtaminte delirante, sau, in orice caz, un disconfort emotional semnificativ, anxiogen in orice caz.
Suntem, oricum, destul de confuzi in aste vremuri tulburi...
Altminteri, numai bine va doresc, tuturor!
Domnul fie cu noi! AMIN+
Last edited by cezar_ioan; 24.11.2012 at 03:08:29.
|