Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Spunea cineva mai sus ca cei care fac parte din secte ii urasc pe ortodocsi. Am avut ocazia sa primesc o sectanta la mine acasa (spun sectanta, pentru ca nu am retinut daca era adventista sau baptista) si din vorba in vorba a inceput sa vorbeasca cu multa ura despre ortodocsi, nebanuind ca vorbea cu o ortodoxa. Nu se referea la mine ci la preotul ortodox din satul ei. Ura aceasta e sadita de cineva si nu e normala.
|
Exact !
aceasta este metoda gruparilor demonice, sa inventeze un dusman, pentru a da un sens propriei lor grupari, ca o antiteza la acel dusman, exemplu:
David Koresh: politia care a atacat gruparea lor, era "dusmanul", iar conflictul chiar Armaghedonul; de aceea membrii acelei grupari rupte de adventisti si-au asumat conflictul cu pretul vietii lor, lupta lor capatase un "sens".
penticostalii cred ca ei sunt cei iluminati, avand Duhul Sfant, fiind deosebiti de ortodocsi, care sunt "lumesti"; asta le spune pastorul lor, de aceea ei nu parasesc acest cult, deoarece le-a dat o identitate si o "lupta" (un sens in viata, conform firii lor rele demonice).