Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Potrivit lui Grantham, Pamantul ar putea sustine optim numai 1,5 miliarde de oameni, fata de cei 7 miliarde care traiesc in prezent, scrie Business Insider.
|
La cursul de genetica si evolutionism mi s-a spus ca pentru Pamant capacitatea de sustinere este 20 de miliarde.
Nu stiu cum au ajuns la cifra asta dar tinand cont ca se incurajeaja transformarea culturilor in biocombustibil si se produc mai putine alimente din cauza schimbarilor climatice/poluarii(care se preconizeaza si mai mari) nu cred sa se atinga asa cifra.
In plus:
-se vehiculeaza ca incalzirea globala poate fi oprita de bombele nucleare (s-au luat in calcul explozii controlate)
-sunt foarte multi care doresc controlarea/scaderea numarului populatiei globale (cu tot felul de masuri-incurajarea sa fii gay, in special in tarile nordice, planificare familiala, politica de limitare a numarului de copii, organismele modificate genetic care creaza infertilitate la a 2-3-4 generatie, etc) si
- oamenii devin din ce in ce mai violenti, mai agresivi..ca ajung sa se bata si sa se omoare intre ei (nu cu alte popoare)...
Astfel, suprapopularea Pamantului nu vad sa fie vreodata o problema...este doar una locala...