View Single Post
Vechi 24.11.2012, 17:20:52
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Muzica si desenul sunt materii optionale acum?

Ce fel de scoala se face astazi? Noi nu aveam nici un fel de materie optionala. Erau toate obligatorii. Cred ca asta este termenul cel mai potrivit.

Cred ca religia nu poate fi materie obligatorie, in sensul ca elevii care nu sunt ortodocsi pot sa fie scutiti de ea. Sau se pot face si ore de alta religie.

Materiile obligatorii sunt alea la care nu ai voie nici sa fii scutit.

Nu pricep materiile astea de "aprofundare". Si ce sa aprofundezi in sport? Probabil sa-l facei de performanta.
Informatica este la ora asta optionala?

In fine, e mai ciudata scoala din ziua de azi.

Religia este o materie buna, totusi nu poate fi obligatorie. Nu se poate face cu forta, mai ales daca nu esti ortodocs. Si in locul ei poti sa nu faci nimic, sau sa faci alta materie: etica, informatica, arte plastice sau mai stiu eu.

Cred ca asta era de fapt ideea.
In alte tari ( poate copilul sa faca altceva in loc) asa se face. Si s-a incheiat discutia.

P.S Exista si o alta clasificare: materii de utilitate profesionala (mate, fizica, romana, chimie etc.) si de cultura generala (desen, sport, muzica, lucru manual, limbi straine etc.). Religia ar intra la a doua categorie.
Nici o materie nu este inutila. Fiecare iti trebuie la ceva, sau te intalnesti cu ea in viata cand nici nu gandesti.
Sa clarificam:
In primul rand , de la clasa 1-10 exista materiile desen si muzica (si nu sunt optionale)
Optionale sunt acele ore de aprofundare : adica se mai adauga inca o ora pe langa celalte. Daca elevii de clasa a9a au in program o singura ora de istorie , iar elevi vor alege ca optional "aprofundare istorie" => se vor face 2 ore de istorie , iar in cea de a2a ora de istorie copii vor invata ceva mai aparte precum "istoria comunismului" (am dat exemplu).
Informatica este optionala doar pentru cei de clasele 1-8... informatica nefiind in trunchi comun decat la clasele 9-12.
In ceea ce priveste religia , unii renunta la frecventarea acesteia, insa nu fac nici un fel de alta materie in loc de religie. Asa cum spuneati si dvs. in celalate tari , in locul religiei se face etica (exemplu Italia , in care esti obligat sa alegi intre cele 2)
Reply With Quote