View Single Post
Vechi 30.10.2007, 17:26:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Noesis:Tare incuiati si suspiciosi sunt unii. Lasa omul sa mearga in Groenlanda daca el crede ca e bine si daca isi permite. Lasa sa se roage pentru binele planetei asteia, ca e spre binele nostru.Asta-i culmea. Care e problema aici?

Problema nu este ca "omul" merge in Groenlanda si se roaga. Poblema este ca slujbele bisericesti se ocupa de ecologie in loc de ceea ce trebuie si anume mantuirea oamenilor si incep sa semene mai mult cu o sedinta decat cu o slujba bisericeasca. Ce-i drept, slava Domnului, nu in bisericile ortodoxe,ci in cele protestante. Fiind o slujba ecumenicaca era si un preot ortodox in biserica, printre participanti.

Si alta problema este, ca in loc sa incercam sa intelegem ce vor unii dintre noi sa spuna, dam un raspuns rapid fara sa intram in miezul problemei. De unde si concluzia ca unii ar fi "incuiati si suspiciosi". Probabil asa se vede dintr-o privire aruncata din fuga calului. Poate ar fi mai bine sa stam si sa cugetam, inainte de a imparti cu darnicie unele calificative. Acest lucru e valabil in general, nu numai la acest topic.
domnule, adica intra in bisericile lor shi tzin slujba ortodoxa pentru protestantzi shi eretici? adica intr-o adunare ecumenica? poi acest lucru e groaznic shi este erezie curata adica murdara fireshte, dar sigur ca nu sunt eu in masura sa ma pronuntz, poi calea normala este cu totul alta, ca daca realizeaza shi cred in adevarata shi mantuitoarea credintza creshtin-ortodoxa, cred din toata inima asha cum a intrebat apostolul Filip pe cel ce se boteza (se convertea) pentru mintuirea lui shi slava lui Hristos shi a lui Dumnezeu, ca doar nu pentru altceva, shi daca sunt catziva macar atunci sa roage sa li se trimita un parinte ortodox sa le tzina liturghii shi slujbe... dar NU in climat ecumenic shi multicreshtin... shi daca aia in timp, se convertesc, benevol, fara sa-i mane vre-un interes prozelit ajung sa fie asha multzi incat sa aiba nevoie de un episcopat sa ceara iar daca vor sa ajunga shi respecta toate cerintzele pentru autocefalie atunci cu sigurantza o vor primii, dar daca incearca astfel de diversiuni shi amagiri ecumenice... adica mai corect spus, intalniri shi slujiri multiconfesionale atunci sa nu primeasca nimic... fiindca am impresia ca dezastru va fi in sufletele auditoriului, adica va asista la un fel de program de divertisment, shi credintza se va transforma in BAL!

deci chiar daca vorbele mele n-au nici o valoare, ca apoi cine mai sunt shi eu, un terchea-berchea, dar totushi am impresia ca ishi vor atrage asupra-le multa durere shi e spre binele lor sa nu se lege la cap daca nu-i doare... iar Domnul ii va lasa probabil in ratacirea lor... amarnica ratacire... dar daca n-ai cu cine? treaba lor... auzi tu acolo, adica intr-o biserica se aduna multe confesiuni shi asista cam ca la concert la slujbele respective, shi traitorul de Hristos se transforma in ce? in ce s-o fi transformand ca nu-mi dau seama? ... degustator de vinuri, in suporter cam ca la meciurile de footbal... poi o fi lumea plina cu astfel de lucruri doar sa nu transformam biserica dupa chipul lumescului... ca nu mi se pare in Duh creshtin-ortodox, dar nu vreau sa osandesc fiindca nu ma pricep, nu am autoritate, nu shtiu despre ce este vorba, deci nici nu imi bat capul ca ma va lua in seama cineva... oricum nu e treaba mea... dar ca shi recomandare pentru creshtinii ortodochi parca imi rasuna un indemn in urechi al unui sfant : " a nu se intra in acele biserici fiindca nu au harul, nu sunt in Duhul"... paremise ceva sfiintzi prooroci... sau daca ma gandesc la Apocalipsa, atunci imi vine in minte un indemn al Domnului despre aceasta desfranata spunand ceva de genul : "Ieshitzi din mijlocul ei poporul Meu ca sa nu cumva sa avetzi parte de urgiile ce ii sunt pregatite" ... oricum nu-s chiar convins ca la asta se refera ca nu shtiu interpreta apocalipsa decat pe ici pe colo dupa cum am tras cu urechea de pe la sfintzii parintzi de pe net dar se poate aplica acest indemn la o adica shi in cazul acesta...

adica daca ceilaltzi creshtini din toata lumea au nevoie de creshtin-ortodoxie, adica singura mantuitoare, atunci sa aleaga calea cea stramta shi nu comedia asta lugubra a panecumenismului mondial... adica sa se adune, sa se converteasca daca cred sincer ca ii ajuta ortodoxia la ceva, din toata inima, shi sa ceara sa li se dea un preot, sa-shi gaseasca un loc modest unde sa-shi tzina parintele slujba ca in final, daca le da mana sa-shi ridice o biserica aproape de unde locuiesc... mie para asha mi-ar suna la ureche in mod placut... dar cate urechi atatea posibilitatzi... mai bine pentru mine sa nu ma amestec shi sa-mi vad de lungul nasului shi de pacatele mele... ca am HarDomnului mult prea multe de care nu le am grija shi nu le bag de seama, ca sa nu zic ca pe unele nici macar nu le pot constata fiindca nu le mai vede simtzirea mea de atata nerushinare shi obijnuintza in putoreala...

oricum Dumnezeu ii ajuta pe fiecare dar shi ei trebuie sa faca cate un pas cu ajutorul lui Hristos shi nu cu ajutorul celui mincinos shi vicleshuguist shi rau in cele din urma...
Reply With Quote