View Single Post
Vechi 24.11.2012, 22:25:18
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cine sunt copiii din această parabolă, de ce sunt împărțiți în două tabere, strigând unii către alții?

Matei 11, 16-19:
16. Dar cu cine voi asemăna neamul acesta? Este asemenea copiilor care șed în piețe și strigă către alții,
17. Zicând: V-am cântat din fluier și n-ați jucat; v-am cântat de jale și nu v-ați tânguit.
18. Căci a venit Ioan, nici mâncând, nici bând, și spun: Are demon.
19. A venit Fiul Omului, mâncând și bând și spun: Iată om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor. Dar înțelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei.

Luca 7, 31-35:
31. Cu cine voi asemăna pe oamenii acestui neam? Și cu cine sunt ei asemenea?
32. Sunt asemenea copiilor care șed în piață și strigă unii către alții, zicând: V-am cântat din fluier și n-ați jucat; v-am cântat de jale și n-ați plâns.
33. Căci a venit Ioan Botezătorul, nemâncând pâine și negustând vin, și ziceți: Are demon!
34. A venit și Fiul Omului, mâncând și bând, și ziceți: Iată un om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor!
35. Dar Înțelepciunea a fost găsită dreaptă de către toți fiii ei.
Talcuirile Sfintelor Evanghelii le putem gasi in mai multe variante, si pe net. Va pun la dispozitie una dintre variante. Despre talcuirea Evangheliei lui Matei, Cap. 11 puteti afla aici, iar despre vresetele 16-19, aflati dupa minutul 10.
Pentru cap. 13 dupa Matei, gasiti aici, iar pentru 10-17, incepand de la minutul 7. Dar va asigur ca daca subiectul va intereseaza cu adevarat, va desprindeti cu greu din ascultare. Recomand inregistrare pe memory-stik, pentru a asculta in orice ocazie (autobuz, metrou, tren, tramvai, masina, parc, etc).
Doamne-ajuta!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 24.11.2012 at 22:38:23.
Reply With Quote