View Single Post
Vechi 24.11.2012, 22:33:57
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Daca accepti Taina Cununiei la ortodocsi, de ce nu accepti si botezul la ortodocsi?
Crezi cumva ca botezul te va smulge de la baptisti? Nu-i adevarat, vei ramane in continuare baptist, dar macar din iubire pentru sotia ta vei face acest sacrificiu.
Perfect, am fost botezat (cand am fost mic) ortodox, deci sunt ortodox?
Iar a numi un sacrificiu si ca raman in continuare baptist, discutia trebuie pentru balanta sa fie pusa in ambele directii (adica sotia poate sa se boteze baptista si sa ramana in continuare ortodoxa, nu ti se pare la fel? Mai ales ca botezul baptist e prin scufundare si intrebarea ce ti se pune la botez e in a oferi o marturie de credinta, nu de a fi "membru al bisericii Baptiste pana la sfarsitul vietii", nu-i asa?).
A accepta Taina Cununiei poate fi facuta sub ideea de casatorie si de respect. Nu cred ca inseamna ca trebuie sa accept toate traditiile. Ortodocsii botezati si credinciosi nu accepta si respecta toate traditiile (spune-mi cate familii le vezi cu 6-10 copii azi), deci cu atat mai putin mi se pare din partea mea ca aceasta cerinta in timpurile astea e atat de necesara.
Reply With Quote