E greu de definit un om credincios. Oare lui i-ar conveni sa fie considerat vastfel? Nu ar considera-o o lauda nejustificata ? Si cum sa ii definim?
Prin invataurile care ei ni le spun ,propui tu . Un criteriu bun
Dar eu nu am intalnit inca un astfel de om in viata de zi cu zi,chiar si preot de ar fi.Poate doar asa,sa aminteasca din cand in cand cate ceva.
Atunci? Ca stim ca ei merg la slujba sau ca tin post? Dar cu ce ne ajuta pe noi , mantuirea lor ?
Singurul criteriu care mai ramine , sunt faptele,care prin acestea sa se vada credinta.
Faptele acestora ne afecteaza direct, ne inalta sau ne coboara,ne aduc multumire sau mahnire.
Oamnei despre care stim ca sunt credinciosi,si sunt si atenti la modul de comportare cu ceilalti ,si au pt fiecare ceva de daruit,am intalnit
Acesti oameni sunt ca niste faclii ,care ii bucura pe ceilalti,.Credinta lor se vede din caracterul lor, si nu din numarul de slujbe la care au participat. Ei aduc bucurie tuturor ,si sunt o binecuvantare pt toti.
Slavit fie Dumnezeu, ca a insemnat cu uleiul bucuriei,si a trimis in lume,printre noi,astfel de oameni.
Dar si cei considerati necredinciosi,despre care nu avem date ca ar fi credinciosi(desi poate ei sunt,cine stie) dar se comporta in acelasi fel cald,si plin de atentie pt fiecare ,si acestia ne aduc la fel de aproape de Dumnezeu.
Credinta se masoara prin fapte ,iar pt a ajunge la fapte ,trebuie credinta.
|