Citat:
În prealabil postat de Raoul
Multumesc :)
Ma indoiesc sa fie chiar asa. Ce sa tina morcovu ala de foame... Totusi, nu inteleg de ce va place sa va complicati atat si sa pierdeti timp? De ce m-as chinui sa rad morcovii si sa pun toate alea, sa mai amestec etc. cand pot sa-i mananc cruzi, fara sa necesite alte operatiuni, decat cea de curatare. Ulei iau asa gol vreo doua guri (ulei de masline) si gata. Ca sarea si piperu oricum nu-mi tin de foame. Semintele de floarea soarelui la fel, le mananc asa, la ce le-as mai amesteca intr-o salata?? Pierdere de timp...
|
Fac o salata mai mare, adica un castron, si manac doar cat sa imi treaca foamea. Sa stii ca e foarte satioasa salata, si aspectuoasa. De gostoasa, nu mai spun!
Daca manaci morcovul intreg, inseamna ca nu ai nici o pretentie de la mancarea pe care o manaci. Bine si asa. Mie imi place, ca mancarea sa aiba gust si sa fie si aspectuoasa. Chestie de obisnuinta.
Citat:
În prealabil postat de Raoul
Varza este nula ca aliment, o mananci degeaba, proteine ioc... Nu e deloc hranitoare.
|
Varza are vitamina U si e f buna pentru stomac, printre altele, fiind considerata inca din antichitate a fi un panaceu universal. Se foloseste in uz extern pe toate plagile, in cazul durerilor reumatismale, nevralgii usoare, cefalee, ulcere la gamba, flegmoane, contra eruptiilor, a artritelor, a plagilor torpide (care evolueaza lent) si multe altele.
Iar in uz íntern: fiarta de doua ori si cu putina sare pentu cardiaci si in dizenterii.
Medicul olandez
Rembert Dodens (medica al imparatilor germani Maximilian II-lea si al lui Rudolf): "
Zeama verzii inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata vechile ulcere. Sucul de varza, amestecat cu miere, da un sirop care lecuieste raguseala si tusea."
Dr. Gaspard Bauhin (1550-1624):
"Varza modifica si curata; posedao actiune binefacatoare asupra tremuraturilor membrelor. Usor fiarta si luata ca o ciorba, te destinde. Fiarta indelung, te intareste. Ea este deopotriva diuretica. Bandajarea cu frunzele ei este indicata impotriva gutei".
Nicolas Alexandre (1654-1728): "
Laxativ la prima foertura, varza devine astringenta dupa aceea. Varza rosie este indicata in tuberculoza si in pleurezii. Pe cale bucala se da si in caz de astm. Saramura verzelor murate este indicata in arsuri. Samanta, remediu contra viermisorilor."
In lucrarea sa "
Compendiul plantelor uzuale" (1782),
dr. Chonnel recomanda supa de varza in care s-a adaugat miere alba , tutror "pulmonarilor".
Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici.
Cele de mai sus sunt din cartea
Dr. Jean Valnet "Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale". Cartea a fost editata in 1987, dar merita sa fie reeditata.
Nimic din ce a creat Dumnezeu nu este nefolositor!
Citat:
În prealabil postat de Raoul
Vorbesti serios? Si ce avea respectivul? Si eu cred ca am probleme grave la plamani, imi e si frica sa merg la medic si sa imi spuna rezultatul unor eventuale analize...
|
Era suspect de cancer...
Sa-ti scriu si despre morcov?
Uite, morcovul este tonic, remineralizant, antianemic, intareste imunitatea naturala, este mare prieten al intestinului, antiputrid si cicatrizant intestinal si gastric, depurativ, fluidifiant biliar, pectoral, diuretic, vermifug, cicatrizant al ranilor.
Morcovul, ca si celelalte legume si fructe, face parte din "Farmacia " Domnului!