Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Mulțam de atenționare în privința limbajului, cred că până la urmă o să-mi răresc intervențiile până găsesc o altă stilistică a comunicării, asta dacă oi mai găsi-o cândva.
Bun... cu biletele alea pentru cealaltă Împărăție... mi-e teamă că aici e marea capcană a creștinismului mai recent, această trăire proiectivă în viitor, alimentată doar la nivelul minții și a emotivității autoinduse.
De-aia templul bizantin nu poate să arate ca un cămin cultural sau sală de concerte și congrese, el este realmente o icoană a Împărăției în act, ...
Prin urmare, în Biserică noi nu căutăm să ne facem rost de bilete pentru o realitate care se va întâmpla "undeva, cândva" , ci învățăm să trăim precum se viețuiește în Împărăție, întrucât acest mod de existență reprezintă de fapt mântuirea în proces, sau, ca să fiu mai ortodox în exprimare, îndumnezeirea.
Că nu mai avem atât de clară conștiința a ceea ce suntem și confundăm mântuirea cu o compensație transcendentală pentru o viață ratată pe pământ, este altă poveste.....
|
Cat de limpede! Cat de adevarat! Intr-adevar Hristos da cuvant celor ce-L cauta din toata inima; cuvant impotriva carora gurile cele pamantesti ale
"mortilor" nu pot grai.
Din economie de spatiu am decupat din mesajul original, dar merita citit si rascitit pana vom pricepe diferenta dintre Imparatia lui Dumnezeu si Campiile Alizee ale Atenei si ale Romei; numai prima fiind vie si reala, cealalta o inchipuire omeneasca.