Subiect: O intrebare
View Single Post
Vechi 30.10.2007, 21:43:18
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de urzicuta
intr-un loc unde nu este intuneric si nici suferinta,dar nici lumina raiului nu este,caci ei nu au primit botezul.In nici intr-un caz nu ajung in iad.Domnul este indurator cu sufletele lor curate.
nu stiu daca este chiar asha, ca am vaga impresie, o intuitzie e drept fara valoare, o banuiala, ca ei se duc acolo unde ajung shi parintzii lor... ??? Poate ca nu totdeauna, e drept, ca Dumnezeu este milostiv cu fiecare faptura, cu fiecare suflet, fie ca e botezat, fie ca nu e nebotezat... inschimb noi ne rugam mai mult pentru cei botezatzi, creshtini-ortodocshi... fiindca doar pe aceia i-a primit Hristos de la Tatal... inschimb orice strain care vine la El va fi cinstit shi respectat cum se cuvine, asha cum a facut intodeauna...
Pruncii morti nebotezati sunt pomeniti la Proscomidie in fiecare Sfanta Liturghie din cate stiu eu. Plus de asta, mantuirea este individuala, la fel si pedeapsa pentru greselile savarsite. Pruncii avortati sau morti nebotezati nu se pot bucura de vederea lui Dumnezeu in rai, insa ei nu se osandesc, neavand pacate personale. Sufletul niciunui om nu este in vreun fel legat de cel al parintelui sau, fiecare dand socoteala in mod particular pentru faptele sale. Doamne ajuta!
Reply With Quote