View Single Post
Vechi 26.11.2012, 19:04:05
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E interesant ca de exact opusul eram acuzat (e mult spus, combatatut amical suna mai exact) de cei ce sustineau geocentrismul, ca imi pun baza in stiinta. Probabil nu ai vazut discutiile de pe acel topic, foloseam si eu argumente asemanatoare, dar in sensul corect.
Am văzut parte din discuțiile acelea, și mi s-a părut că te situezi undeva la mijloc, acordând un credit parțial științelor mai mult sau mai puțin exacte. Aici, însă, fiind vorba de o știință umanistă, factorul subiectiv are o pondere mai mare, și atunci e mai ușor de pus sub semnul întrebării.

Citat:
Supararea lui Cezar nu stiu de la ce e si e mai complicata.
Nu i-am luat apărarea lui Cezar ca persoană, ci principiului competenței, pe care l-am pomenit. Oricine e liber să conteste competența oricui, în orice domeniu. Dar nu e bine. Ce ne vom face când vom ajunge să contestăm totul? De la cine vom mai învăța?
Nu, n-am zis să credem orbește, ci doar să ascultăm cu atenție ce spune un cunoscător.

Citat:
Si ai si o scuza, esti convertit din protestantism, ceea ce foarte bine.
Nu e tocmai exact. Provin dintr-o familie neoprotestantă, dar credința lor am împărtășit-o doar în copilărie. A urmat o adolescență atee, iar la tinerețe, deșteptându-mă odată cu națiunea, am cunoscut Ortodoxia. Din păcate, însă, încă din vremea aceea se conturau două ortodoxii: una avându-i ca reprezentanți de vârf pe părintele Stăniloae și părintele Galeriu, alta cu părintele Cleopa. Cred că știi cam prin ce sunt deosebite. Eu am fost cucerit de prima; tu, evident, de cea din urmă. De aceea cred că felul meu de a crede e influențat de mentorii mei (care, la rândul lor, pot fi acuzați de influențe protestante). Cu privire la aspectul ăsta, ar trebui un topic separat; poate voi avea vreodată timp să-l inițiez.
Citat:
Mesajul asta al tau pare acum putin mai agresiv si superior.
N-am vrut să fie așa, îți cer iertare. Am încercat o analiză, stângace, ce-i drept, a felului în care mi se pare că te raportezi la credință; ți s-a părut superior probabil din cauză că am încercat să-ți atrag atenția asupra unor greșeli pe care mi se pare că le faci. Asta nu înseamnă că eu nu fac și mai multe.
Reply With Quote