Subiect: ganduri
View Single Post
Vechi 30.10.2007, 23:15:02
sik sik is offline
Member

Data înregistrării: 30.10.2007
Implicit

Doamne ajuta ! Si bine v-am gasit.

Incep acest topic prin a ma prezenta putin. Am 23 ani, sunt crestin ortodox, sau cel putin asa cred, avand in vedere ca m-am nascut in aceasta religie. Totodata nu ma pot considera ca fiind un bun crestin, intrucat sunt foarte multe lucruri pe care ar trebui si pe care nu ar trebui sa le fac. As mentiona printre acestea faptul ca nici nu am citit Biblia (in intregime) si nu obisnuiesc sa merg la biserica, cu toate ca imi placeau orele de religie de la scoala.

De multe ori joc rolul lui "gica contra", si asta nu pentru ca imi place sa ma contrazic cu lumea, ci pentru ca obisnuiesc sa privesc lucrurile din mai multe puncte de vedere. Cam acesta ar fi felul meu de a fi: incerc sa inteleg lucrurile, iar pentru aceasta este nevoie de mai multe pareri, mai obiective sau mai subiective.

Cu toate ca nu ma simt un crestin-ortodox convins, as vrea sa va spun sincer ca nu mi-as schimba religia pe care o am. Din cate am observat tind sa cred ca ortodoxismul nu este atat de "rigid", de "stresant" sau atat de strict, cum vad ca ar fi alte religii sau secte si ofera o libertate de gandire mai mare. Aceasta parere este una subiectiva si poate o am tocmai datorita faptului ca m-am nascut si am crescut ortodox.

Desi am si unele idei fixe (ceea ce uneori ce dovedeste a fi un lucru bun sau dimpotriva, rau) eu ma consider a fi o persoana ingaduitoare si flexibila. Poate din acest motiv multi ma considera chiar naiv , usor influentabil, etc. Cert este ca unele pareri ale mele sunt, zic eu, destul de puternice pentru a putea fi considerat si ca un incapatanat. Dar chiar si aceste pareri mi le pot schimba in momentul in care consider ca au fost gresite.

V-am relatat aceste lucruri ca sa stiti de la inceput cu ce fel de "user" aveti de-a face si sa nu fiti surprinsi la un moment dat daca voi face anumite afirmatii mai mult sau mai putin "eretice". Repet: atunci cand voi juca rolul lui "gica" il voi juca nu pentru a va contrazice, ci pentru a imi exprima niste idei cu care ma confrunt la momentul respectiv.

Cam atat pentru acum. :D
Toate bune.
Reply With Quote