View Single Post
Vechi 31.10.2007, 02:50:29
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
adica daca ceilaltzi creshtini din toata lumea au nevoie de creshtin-ortodoxie, adica singura mantuitoare, atunci sa aleaga calea cea stramta shi nu comedia asta lugubra a panecumenismului mondial... adica sa se adune, sa se converteasca daca cred sincer ca ii ajuta ortodoxia la ceva, din toata inima, shi sa ceara sa li se dea un preot, sa-shi gaseasca un loc modest unde sa-shi tzina parintele slujba ca in final, daca le da mana sa-shi ridice o biserica aproape de unde locuiesc... mie para asha mi-ar suna la ureche in mod placut... dar cate urechi atatea posibilitatzi... mai bine pentru mine sa nu ma amestec shi sa-mi vad de lungul nasului shi de pacatele mele... ca am HarDomnului mult prea multe de care nu le am grija shi nu le bag de seama, ca sa nu zic ca pe unele nici macar nu le pot constata fiindca nu le mai vede simtzirea mea de atata nerushinare shi obijnuintza in putoreala...

oricum Dumnezeu ii ajuta pe fiecare dar shi ei trebuie sa faca cate un pas cu ajutorul lui Hristos shi nu cu ajutorul celui mincinos shi vicleshuguist shi rau in cele din urma...
De ce spun asta?

Fiindca mi se pare ca unii gandesc ingust.

Cati dintre voi au iesit din Romania? Cati dintre voi au intalnit, vorbit, si au legat o prietenie cu un protestant/catolic, samd. Da, o sa spuneti: erezie, nebunie, ecumenism -- nu ai ce sa vorbesti cu ei. Daca vor sa vina la ortodoxie, bine ii primim, dar altfel, la iad cu ei. Asa e?
Problema este ca cei mai multi crestini de pe planeta nici macar nu au auzit de ortodoxie, nici prin vis n-au visat, si nici nu stiu cu ce sa mananca. Si cand intalnesc unul dintre cei ortodocsi mai ravnitor si mai anti-ecumenist, se sperie bineinteles...

Problema ecologiei este o problema globala si sunt idioti cei care o resping. Oamenii trebuie sa invete sa nu risipeasca ce ne-a dat Dumnezeu, sa nu iroseasca (chiar si lucrurile care multora dintre noi li se par nimicuri -- electricitate, petrol, apa curata...).

Singurul lucru ingrijorator ar fi daca parintele patriarh s-ar ruga numai pentru ghetari. Dar cum sunt sigura ca se raga mai mult pentru multe altele inculsiv mantuirea noastra -- nu vad de ce sa incepem sa fim suspicisi pe tot felul de chestii care pana la urma sunt spre binele nostru.

Ancah, slujbele bisericesti sunt pentru multe lucruri. Daca asculti cu atentie ai sa auzi ca parintele se roaga pentru multe, inclusiv pentru vreme buna.

Despre ecumenism si anti-ecumenism s-au vorbit multe pe aici, n-are rost. Oricum, eu nu vad un viitor mare intr-o ortodoxie inchisa in sine, suspicioasa, paranoica, suficienta si neimplicata social, cum si-ar dori multi anti-ecumenisti. Bine ca parintele patriarh Daniel incepe sa mai schimbe unele lucruri.
Reply With Quote