View Single Post
Vechi 27.11.2012, 12:09:17
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Domnul Iisus este Adevarul.

Biblia este doar o carte scrisa de diversi oameni care au umblat cu Dumnezeu.
Vedeti ca nu ati raspuns lui Lucian infirmand ce a zis.
Domnul Iisus este Adevarul, in masura in care acceptati Sf. Scriptura ce tocmai zicea asta. Adevarul in ideea ca el a implinit exact adevarurile ce erau deja in Scriptura, nu? "doar o carte scrisa de diversi oameni"? Sf. Pavel e un "divers om ce a umblat cu Dumnezeu" ? Chiar si asa, el a fost luminat de Sfantul Duh sa zica de Sf. Scriptura ca fiind calea sub care sa ne indrumam, sau asta a zis domnul Lucian, nu-i asa? Oare Duhul Sfant l-a mintit pe Pavel?

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Daca ti-ai "clarificat" optiunile din discutiile de pe net, atunci esti cam superficial: nu pe net te edifici de adevar, si daca tu crezi ca te poti "clarifica" singur fara ajutor de sus esti departe de ideea de religie, daramite de filosofia crestina. Avem destui superficiali in BOR!!
Deci combinatia intre intoleranta si trebuie sa ma botez, chiar si a celor ce sunt de pe net, sunt suficiente sa stiu ca nu e pentru mine.
Exact cum v-am spus, nu e de superficialitate, dat fiind ca nu consider o optiune in a deveni ortodox (sau poate chiar ca sunt, daca se considera botezul baptist ca fiind doar o spalare cu apa), stiu ca exista alte optiuni, si e clar ca am sa le urmez.
Nu am nici o problema cu superficialii, si ca BOR are cu siguranta duhovnici, preoti si o crestinatate impecabila pe alocuri.
Ce am facut, e ca sa critic pe cineva ce consider ca a gresit impotriva mea (Matei 18:15).
Daca vedeam ceva deosebit, aveam sansa sa ma si botez (cel putin ipotetic), dar daca vad aceleasi lucruri ce probabil a auzit bunica dumneavoastra, nu imi pare rau cand "ma uit inapoi".
Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Se vede dupa roade credinta ,am spus ce am avut de spus despre desfranarea la papi catolici
Apoi am auzit desre preotese in biserica anglicana(...)
Cum nu-s anglican (ei sunt protestanti, nu neo-protestanti) si nici catolic, nu am comentat in locul altor oameni. De biserica anglicana stiu mult mai multe, si tendintele sunt in a moderniza, fiind una dintre bisericile ce a spus foarte multe discursuri de ce evolutia e acceptabila in crestinism, si una ce a facut-o foarte devreme. Probabil de asta sunt preotese in Biserica Anglicana. Pe de alta parte, la nivel de discutii sunt azi in Biserica Catolica (din cate stiu) si acest lucru a fost facut posibil dupa ce exista opinii destul de puternice in lumea academica ca multe dintre versetele din Sf. Scriptura legate de femei au fost gresit intelese (in majoritate crestina) sau li s-a redus importanta. Cu siguranta in vremea lui Pavel erau diaconese (si orice sub ele) si asta citim in ultimul capitol din Romani.

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
D-voastra vedeti in credinta o cale de socializare sau mi se pare mie ?
Nu socializez prin credinta, am raspuns la intrebarile directe, am raspuns la greseli, ce cred ca si ortodocsii daca ar face putina analiza le-ar accepta. Nu am promovat protestantism, cel putin nu in ideea ca sa zic ca Solas ar fi mai bune sau mai rele ca Sf. Traditie, sau ca Scriptura are suport de icoane, sfinti sau Sf. Traditie sau nu. Daca da, va rog sa imi aratati unde. Iar daca o considerati ca am facut-o implicit, va zic nu: va doresc sa ramanatei ortodoxa, si sa traiti ceea ce ziceti. Puteti folosi acest citat, ca sa contraziceti orice nuanta s-ar interpreta ca am promovat (neo)protesantismul.
Daca asta e o socializare pentru dumneavoastra, da, am socializat
Reply With Quote