Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Aici esti chiar rautacios!
Doamna Holdevici, care e un om admirabil si un profesor exceptional, care a ajutat pe lumea asta sute de oameni sa iasa din lumi de iad, care a format mii de studenti in domeniul foarte gingas al psihoterapiei si consilierii, care e o femeie de o mare delicateta si totodata robustete, a fost intr-adevar profesor universitar la SRI. Ce facea acolo? Solicitata sa tina un curs de psihologie generala, preda notiuni elementare studentilor care habar nu aveau ce e aia psihic, gandire, memorie si multe altele.
Credeai cumva ca Doamna Holdevici se uita pe gaura cheii sa te toarne pe tine ca faci yoga?...:)
Nu mai vorbi de rau pe acest om, ca de o intalnesti fie si un minut iti e rusine pana la sfarsitul vietii ca ai spus ce ai spus. Deocamdata crede-ma pe cuvant ca rau ai vorbit, judecind-o si osindind-o fara sa o cunosti ca persoana. Dar cine te opreste? Ce-ar fi sa iti salvezi pielea si sa dai o fuga la facultate si sa participi la un curs? Ca Doamna Holdevici nu sta ascunsa cand preda, ci tine cursurile public, pentru oricine voieste sa participe!
Hai rogu-te, mergi la curs, vorbeste direct cu omul pe care il ponegresti aici si abia apoi vino si spune/ti parerea. Fii in cunostinta de cauza, cand evaluezi! Nu e oare crestineste asa?
Daca esti un om adevarat, asa s-ar cuveni sa faci.
Valabil si pentru alti forumisti care spun ca hipnoza e de la draci iar Doamna Holdevici e un mijlocitor al lor. Fiti oameni adevarati si mergeti la cursurile de la Psihologie, ascultati pe cel incriminat, eventual strigati-i ce spuneti aici pe forum. Vom vorbi mai apoi!
Hai Catalin, ca nu moare nimeni daca vine cu trenul la Bucuresti sa vada cu ochii lui pe cine defaimeaza. Cine stie, poate vine si ceva pocainta cu rodnicie, mai apoi...
P.S. Cat priveste yoga, inca din anul I Doamna Holdevici ne-a spus raspicat sa ne ferim de MISA si de alti asazisi yoghini DEOARECE POPORUL ROMAN ARE ALTA VOCATIE SI ANUME CEA ORTODOXA, IAR NU ORIENTALA.
Spunea mereu ca noi romanii suntem cu totul altfel croiti si ca e bine sa fim ff rezervati cand vine vorba de practici orientale. E drept ca luase unele elemente din tehnicile yoga (a practicat yoga in tinerete, din dorinta de a gasi cai de optimizare a functiilor psihice, asa cum multi credeau prin anii 70, nestiind tot ce ascunde orientalismul), insa cu totul altceva facea cu ele, nu ce fac yoghinii si imitatorii lor carpatini.
Vedeti, fratilor, pe cine injurati voi de fapt?..... Pe omul care ne-a invatat de ce si cum sa fugim de yoghini si de alte tentatii cu risc pentr sanatatea sufletului nostru.
Psihologia face precum Biserica: dupa modelul albinei, culege tot ce e bun de ici, de colo, punind in slujba sanatatii sufletesti tot ce e bun dovedit. Eventual reformuleaza, optimizeaza, uneori chiar renunta cu fermitate, daca practica/experienta indica aceasta.
Cand aruncati cu pietre in psihologie si in psihologi, amintiti-va cum ne simtim noi cand unii arunca cu pietre in Ortodoxie, scotind la iveala tocmai uscaturile... Daca un psiholog (cine il cunoaste?) a spus o vorba, ati reflectat ca, poate, tocmai v-a vorbit o uscatura?
Pana la verificarea surselor vostre, accept sa ma considerati pe mine o astfel de uscatura. De fapt nici nu cred ca sunt altceva, comparativ cu profesorii mei si cu majoritatea colegilor de breasla.
Poate e timpul sa ne amintim cuvintele lui Gamaliel?...
|
Cine este Irina Holdevici
http://www.puterea.ro/articol/exclus...u_doua_luni_in
Fost profesor universitar la Facultatea de Psihosociologie din Academia Națională de Informații și la Catedra de Psihologie din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Bucureșt.. Înainte de Revoluție, cariera ei nu a decurs așa de lin. Psiholog și instructor de yoga la Institutul de Educație Fizică și Sport, unde l-a cunoscut și pe Andrei Pleșu, ea a fost trimisă după scandalul privind “meditația transcendentală” – 1982 – ca angajat necalificat la Plafar București. Fără bani și cu rate la casă, după cum a recunoscut, Holdevici este repusă pe linia de plutire când este angajată ca psiholog la Întreprinderea Textila Grivița. După aceea ajunge logoped la Policlinica Caraiman – unde se ocupa de copiii bolnavi de leucemie - și apoi psiholog la Spitalul nr. 9. După Revoluție, Irina Holdevici ajunge cu acte în regulă la SRI, devenind decan al Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații. Aici ea se ocupa de pregătirea psihologică a noilor ofițeri de Securitate. În octombrie 2009, ea a fost avansată în grad de președintele Traian Băsescu, primind gradul de general cu o stea și trecerea în rezervă.
http://bataiosu.wordpress.com/2011/0...oare-ordinara/
Psihologul Irina Holdevici, o turnătoare ordinară
“Psihologul Holdevici Alice-Irina a recunoscut toate notele informative date Securității, cu excepția celor legate de Frontul Salvării Naționale, despre care spune că „nu își aduce aminte”. Fostul profesor de la Academia Națională de Informații admite că a primit bani de la fostul regim opresiv și că printre cei turnați se numără și prieteni. În ceea ce privește cariera avută după 1989, Holdevici a spus că nu a fost întrebată la angajare de SRI despre trecutul ei.
Reporter “Puterea”: Cum ați fost recrutată de Securitate?
Holdevici Alice-Irina.: Lucram la Plafar.
R: În rapoartele ofițerilor se notează că ați primit bani de la Securitate.
H.A. Da, am primit bani. Erau și niște spray, și alte lucruri.
R: Ați dat note informative despre Ion Vulcănescu?
H.I: Da, și acestea sunt reale.
R: Domnul Gheorghiu știa de legăturile dvs. cu Securitatea?
H.A.: Da, bineînțeles.
R: Ați dat informații și despre soția dlui Gheorghiu?
H.A.: Da
R: De ce ați dat atâtea note la Securitate?
H.A.: Cum să vă spun, nu m-a bătut nimeni. Este greu de spus de ce. Eu sunt dintr-o familie complicată, bunicul meu este refugiat din Basarabia, preot. Străbunicul – împușcat de comuniști pentru că au botezat un copil. Fratele lui tata a făcut închisoare ca legionar. O familie puțin mai cu probleme. Nu am fost educată împotriva regimului. Dimpotrivă, am fost un om normal, nimeni nu mi-a spus nimic despre chestiile astea, am fost pionieră, utecistă, am intrat în partid la cerere, n-am fost împotriva regimului comunist, nici împotriva regimului ăstuia, n-am fost niciodată împotriva vreunui regim. Acesta este modelul meu, că este prost sau bun…
Pe parcursul celor șase ani în care a colaborat cu Securitatea, Holdevici Alice-Irina a dat 244 de materiale informative, dintre care 149 s-au păstrat la dosar, iar 115 materiale informative nu s-au găsit. Conform rapoartelor și chitanțelor, titulara a fost recompensată cu 2.800 de lei, primiți în cinci tranșe. Ea a fost racolată de Securitate pentru a-i urmări pe Ion Vulcănescu, Gregorian Bivolaru și pe cei care au făcut parte din mișcarea Meditația Transcendentală.
Apreciată de fostul regim opresiv comunist pentru că „are calități deosebite pentru munca de Securitate” și pentru că „a furnizat un număr mare de materiale de valoare operativă”, Holdevici a fost și răsplătită de Securitate.
Irina-Alice Holdevici a fost practicantă, la rândul ei, de cursuri de yoga, făcând parte din Mișcarea Meditația Transcendentală. După intervenția Elenei Ceaușescu care îi interzice pe transcendentali, Holdevici este dată afară de la Institutul de Educație Fizică și Sport, unde era psiholog, și este trimisă să muncească la Plafar. „ Paralel cu activitatea profesională, a desfășurat până în 1982 și s-a ocupat de yoga, fiind instructoare la mai multe cercuri, inclusiv la cercul de yoga de la Casa de Cultură. Întrucât a participat la unele ședințe ale soților S. (n.r. – Stoian) pe linia Meditației Transcendentale, Holdevici a fost exclusă din rândurile membrilor PCR și înlăturată din învățământul superior”, se arată într-o notă din 27 iunie 1984. Ulterior, a fost reabilitată de Securitate, dar nu i s-a dat voie să mai predea în învățământul universitar.”
-foarte rau ca a fost turnatoare la securitate si securista,si ca a practicat yoga si a preluat unele tehnici de yoga in psihologie
-imi zici si mie frate Cezar cine primeste de la Basescu gradul de general cu o stea ? o nenorocita de securista cine altcineva; si tu ii iei apararea ei ? toti nenorocitii de comunisti si securisti care stiu sa controleze ,manipuleze si sa hipnotizeze oamenii au invatat chiar de la Holdevici si de la atii ca ea.(nu ma refer la tine sa nu crezi asta,ci alti care au fost securisti,comunisti,sau au acceptat yoga...)
Last edited by antiecumenism; 27.11.2012 at 14:18:49.
|