Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
De ce nu imi ceri mie referinte?
De ce nu ma intrebi ce este hipnoza, ce natura are, care sunt mecanismele acestui fenomen, ce limite are, ce foloase, ce tulburari se preteaza la abordarea prin hipnoza si care nu, ce din experienta personala pot oferi, in ce scoli/orientari psi se utilizeaza hipnoza si care scoli folosesc alte tehnici etc.
Daca ai indoieli asupra competentelor mele din domeniul psihologiei, iti pot furniza cateva materiale ca sa te documentezi si astfel sa iti faci o imagine asupra pregatirii mele profesionale si asupra roadelor acesteia de-a lungul anilor.
Apoi, daca gasesti satisfacator CV-ul meu, bine ai face sa dialoghezi de pe alte pozitii, mai realiste si mai fructuoase, iar nu cum faci mai mereu.
Inteleg ca nu intelegi, insa ai avut mult ragaz sa iti reconsideri sistemul de proiectii din perceptia interpersonala.
Nu de alta, dar faci o treaba cat se poate de nefolositoare aici pe topic: manjesti cu noroi ceva despre care, in chip vadit nu stii absolut nimic. Oare ce e cu tine de te comporti asa distructiv?
|
Cezar, tu esti aproape singurul ortodox care sustine binefacerile hipnozei si ma judeci tot pe mine ca sunt distrucitv si nu cunosc. Nu te intreb pentru ca nu am ce, nu cunosti despre ce e vorba. Ti-am si scris, tu cunosti doar ce spun propovaduitorii acestei practici si a altora. Intregul mod de gandire e gresit, noi trebuie sa cercetam, cu mintea, sa cautam informatii, nu sa ne lasam prada simtirilor. Acest mod de e gandi e specific religiilor orientale, care se bazeaza pe practica, simtire. Daca ceva are efect nu inseamna ca e si bun.
Majoritatea celor care au scris la acest subiect, dar si a ortodocsilor, cunosc adevarul despre aceasta practica, pentru ca se informeaza din sursele adevarate, din ortodoxie. Nimeni n-o sa spuna ca e gresit ce face, chiar daca e vrajitor. La fel, de unde ai invatat hipnioza n-o sa-ti spuna niciodata ca e gresit, asta o afli in ortodoxie. Pentru cine are smerenie si ascultare e suficient cuvantul Par. Arsenie Papacoic: "-
Este o lucrare drăcească, nu este o lucrare binecuvântată de Biserică!" Parintele nu spune doar parerea sa, ci si ce spune Biserica. Dar daca ne credem intelepti o sa spunem ca stim noi mai bine, ne-a spus nu stiu ce profesor de yoga ca e excelent. Fiecare fata de cine face ascultare.
De multe ori ai purtat discutii in cntradictoriu, desi de fiecare data te-ai inselat. Dar nu poti vedea asta si de aceea tot timpul o sa avem pareri diferite, in multe probleme.
In cazul de fata eu nu am neclaritati, sunt sigur de ceea ce stiu despre hipnoza. Eu stiu in mare ce stii tu, dar tu nu stii ce stiu cei ce au si informatii din paranormal si mai ales din ortodoxie. De aceea am spsu ca tu nu stii aproape nimic despre hipnoza, stii doar ce ti s-a spus, pentru ca nu ai dorit sa cercetezi.
In religiile pagane oamenii cauta sa intre in transa, sa isi blocheze mintea, ca sa intre in contact cu spiritele. Unii yogini din India folosesc droguri halucinogene. De ce? Aflam din ortodoxie, spun parintii ca mintea este pavaza noastra, ne apara de atacul ingerilor cazuti. Uita-te la penticostali, de aceea tie nu ti se pareau anormal ce faceau ei.
Eu iti spun adevarul (nu doar eu), dar probabil tu tot de tine o sa asculti. Hipnoza nu tine de psihologie, sa nu spui ca sunt impotriva psihologiei. In concluzie, smerenie si acultare, doar filozofia noastra e modul sigur de a gresi.