View Single Post
Vechi 27.11.2012, 18:25:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
P.S. Cat priveste yoga, inca din anul I Doamna Holdevici ne-a spus raspicat sa ne ferim de MISA si de alti asazisi yoghini DEOARECE POPORUL ROMAN ARE ALTA VOCATIE SI ANUME CEA ORTODOXA, IAR NU ORIENTALA.
Spunea mereu ca noi romanii suntem cu totul altfel croiti si ca e bine sa fim ff rezervati cand vine vorba de practici orientale. E drept ca luase unele elemente din tehnicile yoga (a practicat yoga in tinerete, din dorinta de a gasi cai de optimizare a functiilor psihice, asa cum multi credeau prin anii 70, nestiind tot ce ascunde orientalismul), insa cu totul altceva facea cu ele, nu ce fac yoghinii si imitatorii lor carpatini.
Vedeti, fratilor, pe cine injurati voi de fapt?..... Pe omul care ne-a invatat de ce si cum sa fugim de yoghini si de alte tentatii cu risc pentr sanatatea sufletului nostru.
Cezar, vad ca nu ai fost curios sa deschizi link-ul. Nimic n-am scris de la mine pentru ca nu cunosc persoana, articolul e semnat de alt psiholog, Cristian Andrei, care i-a luat si un interviu. Abia anul trecut (sau in 2010) s-a aflat dosarul de securitate al profesoarei, in interviu recunoaste toate notele din dosar. Dar nu asta era important, ci faptul ca e fosta practicanta de yoga (si meditatie transcedentala, tot o tehnica de la un guru indian). Legat de meditatia transcedentala, m-am contrazis odata cu un alt ortodox care facea practica asta, stiinta o numea el, la fel ca in cazul hipnozei.
Multi partizani ai practicii yoga spun ca nu se potriveste poporului nostru, fara a spune ca e ceva gresit in yoga. Parca saracii indieni nu sunt si ei oameni, lor li se potriveste. De multe ori am auzit asta de la cei ce aveau o parere pozitiva despre yoga.

Last edited by catalin2; 27.11.2012 at 18:42:12.
Reply With Quote