Subiect: ganduri
View Single Post
Vechi 31.10.2007, 09:02:00
Darius Darius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.06.2006
Implicit

Bine ai venit Sik pe strada noastra. Prin tine ma revad pe mine acu cativa ani. Atunci am inceput sa-mi pun intrebari.
Octavian Paler avea o remarca: Mama mea avea certitudini citind Biblia, iar eu aveam intrebari citind biblioteci. Si am realizat ca sunt carti si carti. Poporul roman a crescut pe aceste certitudini. Este certitudinea dreptei credinte. Atunci am renuntat la umanisti, la rationalisti, la Einstein ca-l vad acolo si m-am afundat in grandoarea trairii mistice a Cuvantului lui Dumnezeu. Nu am gasit fericirea protestantilor, nu am gasit culcusul moale al crestinilor catolici, am gasit o strada plina de oameni in ratacire multi dintre ei, in care semnele de circulatie erau tinute de parinti cu traire mare, care faceau din asta o nevointa. Atunci m-am intrebat de ce fac ei asta. Si incet am descoperit cu ajutorul lor ortodoxia mantuitoare. Fiecare carte a vreunui parinte a fost o bota peste constiinta mea care nu se trezea. Fiecare indrumare duhovniceasca a vreunuia a fost un repros la existenta mea. Si atunci am considerat ca trebuie sa iau atitudine si mi-am descoperit adevaratul dusman. Eu insumi. Si cum am inteles ca nimic nu se primeste fara o mica rugaciune, am facut una mare ca sa fie si pentru mine si pentru altii. Iti urez sa descoperi credinta dreapta, iar de celelalte credinte, lasa-i sa nu iti fie de ratacire. Cum ne indruma Maica Siluana, hai sa ne bucuram de a fi ortodocsi.
Doamne ajuta.

Reply With Quote