tu literatura religioasa citesti?daca nu ai citit pana acum raspunsurile la intrebarile tale exsitentiale le gasesti in Invatatura de credinta ortodoxa(inclusiv despre mersul la Biserica).Exista libraria Sophia langa Fac.de Teologie(vis a vis de hotel horoscop-Unirea),acolo vei gasi altfel de "filozofi"decat cei cu care te-ai familiarizat in facultate(Sf.Parinti).Si daca ai timp citeste cate ceva pe la topicele despre,Sf.Taine,despre mantuirea prin credinta(aceasta insemnand si mersul la Biserica).As vrea sa stii ca Biserica este locul unde se aduna crestinii si marturisesc credinta lor.Apoi Biserica este Casa lui Dumnezeu,acolo se afla cel mai de pret margaritar trupul lui Hristos,pe care nu ai unde sa-l gasesti in alta parte(nu ai duhovnic evident daca nu mergi la Biserica..o sa ai daca mai zabovesti pe aici).Cineva numea casa lui dumnezeu"cerul pe pamant",care inchipuieste invierea i ingroparea ,mai este Sfanta Sfintelor,acea "hrana"pentru suflet si pentru trup intaritoare(Sf.Impartasanie)care ne cheama catre pocainta si rugaciune.In biserica intram in comuniune cu Sfintii nostri frumos insirati pe pereti(nu suntem atenti decat la opera pictorului sau a celui care a sculptat catapeteasma..asa am inceput si eu prin a intra ca un simplu turist cu aparatul foto in mana.,din nevoia de a cumpara niste carticele (aveam nevoie la clasa).citind despre Biserica despre toate cate se afla acolo despre evlavia cu care trebe sa sarutam Sf.Icoane,Sf.moaste,m-am cutremurat mai apoi,gandindu-ma ce sacrilegiu savarsisem cand ma plimbam cu aparatul in mana,in bermuzi pe langa toate acele lucruri Sfinte.
Iti doresc vrei sa afli mai multe decat stii,asta presupune sa incerci sa fii cat mai putin "gica contra"..fiindca desi credem ca stim totul nu stim nimic de fapt.Iaar Biblia intr-adevar nu trebuie doar lecturata,trebuie studiu explicat de parintele duhovnic,nu este doar o simpla carte,este cartea cartilor,plina de talc si intelepciune.marturisesc ca si eu am dificultati in a intelege multe lucruri,dar ca si tine sunt o cautatoare.
|