Subiect: ganduri
View Single Post
Vechi 31.10.2007, 14:44:26
sik sik is offline
Member

Data înregistrării: 30.10.2007
Implicit

Da, in prezent simt ca duc o lupta interioara cu mine insumi. Nu stiu cat de grea este sau nu dar cred ca este un lucru pe care trebuie sa-l fac. In fond si la urma urmei, nu poti cunoaste pacea fara sa cunosti si lupta. Si ca sa fac o extindere as putea sa spun ca nu poti cunoaste binele fara sa cunosti raul. Omul, asa a fost el facut (nu stiu de ce): sa perceapa diferente de valori si nu valori propriu zise.

Literatura nu prea citesc. Nici religioasa, nici umanista si nici rationalista. Dar in momentul cand ma confrunt cu anumite lucruri ce fac referire la acestea, ma documentez si ajung pana la urma la niste concluzii (mai bune sau mai putin bune). Asa sunt eu de fel: mai lenes. Nu caut sa fac ceva pana nu simt ca trebuie (sau imi vine) sa fac acel lucru. Citatul lui Einstein l-am gasit oarecum intamplator. De fapt intalnisem pe undeva pe internet un alt citat care mi se paruse interesant, si din curiozitate am mai cautat si altele. Asa l-am gasit pe acesta, care cred ca este destul de sugestiv.

Parerea mea este ca mintea, spiritul(sufletul) si trupul sunt toate importante. Fara una dinte aceste lucruri omul este "handicapat". Cred ca sunteti de acord cu mine. Daca omul nu are minte, atunci el este nebun, daca nu are trup inseamna ca este deja mort, iar daca nu are suflet atunci este "demon" (sau "animal" -din cate stiu animalele sunt considerate ca neavand suflet). Cu alte cuvinte, cred ca pretuind numai una sau 2 dintre aceste "componente", se face o greseala.

Sunt intru totul de acord ca acela care este atent la cuvintul lui Dumnezeu, spus in biserica, si il primeste cu sufletul deschis nu poate sa fie rau. Dar tot atat de adevarat este si faptul ca exista muti oameni buni care nu au nimic de a face cu crestinismul. Iar daca Dumnezeu este unul pentru toti, chiar daca multi nu isi dau seama de acest lucru, ce credeti atunci ca ar face cu ei ? I-ar pedepsi numai pentru ca nu sunt crestini (ortodocsi) ? Mie personal, acest lucru imi suna a nedreptate si refuz sa cred acest lucru. Despre smerenie si rugaciune am auzit si in alte credinte, nu numai in crestinism, deci acest a nu este un criteriu solid care sa faca vreo diferentiere.

Este foarte adevarat: cu cat invatam mai mult, cu atat ne dam seama ca stim mai putine lucruri. Ceea ce poate fi un lucru bun sau rau. Depinde cum o privim.

Parerea mea personala este ca e bine sa asculti pe toti cei care au ceva de spus, dar sa faci ceea ce crezi tu ca e mai bine. Nimeni nu te poate convinge de un anumit lucru. Tu te convingi singur. Aceasta este una din "luptele" care se duc de unul singur.

Indraznesc acum sa va pun o intrebare: dupa toate cate am scris in aceste 3 post-uri ale mele, ce credeti despre mine: sunt "gica" sau nu ? Din punctul meu de vedere nu cred sa fi contrazis pe nimeni, ci sa pun cap la cap niste idei aparent diferite, sa observ asemanarile si deosebirile dintre ele si sa trag o concluzie asupra lor. De asemenea, va rog sa ma anuntati daca nu doriti sa mai abordez probleme de acest gen. Nu este nici o suparare. :) Nu doresc sa isc dispute si nici sa "insamantez eretism" pe forum cu teorii sau citate "extra-ortodoxe".

/respect tuturor
Reply With Quote